Десерт «Павлова» – повітряне тістечко з хрусткою скоринкою безе та вологою серединкою, як у суфле. Така приємна текстура у безе виходить завдяки доданню в меренг крохмалю.
Десерт Павлова можна готувати у вигляді великого торта чи порційних тістечок. А в якості начинки та прикраси використовують збиті вершки та будь-які ягоди чи фрукти. Поєднання Полуниця зі Сливками – просто чудово! Спробуйте!
Інгредієнти
- яєчні білки 4-5 шт
- цукор 200 г
- крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.
- вершки (33%) 200 мл
- цукрова пудра 2 ст.л.
- полуниця (або будь-які ягоди, фрукти)
Кроки
-
Розбиваю 4 яйця та відокремлюю білки від жовтків.
Миска для збивання білків повинна бути сухою та чистою, без слідів жиру. А також щоб білки швидко і добре збилися, намагайтеся, щоб у білок не потрапило ні краплі жовтка.
Збиваю білки на середній швидкості міксера до пишної піни.
І в 3 прийоми всипаю 200 г цукру.
Щоразу після додавання цукру, білки добре збиваю.
Білки добре збилися, так добре вони тримають форму і зберігають малюнок. -
Додаю 1 ст. Кукурудзяний крохмаль.
Акуратно перемішую. -
Лист застилаю пергаментом.
І розділяю збиті білки на 4 рівні частини – у мене вийде 4 гігантських тістечок
Ложкою або лопаткою можна трохи підрівняти збиті білки і зробити якийсь малюнок. -
Духовку розігріваю до 100-110ºC і підсушую безе 1,5-2 години.
-
Безе охолонули. Зрізаю в них кришечки.
-
Тепер збиваю 200 г вершків із 1-2 ст.л. Цукрової пудри.
Вершки я збила, вони добре тримають форму. -
Нарізаю полуницю і заповнюю ягодами безе. Усередині безе утворюється велика порожнина, тому полуниці міститься досить багато.
-
І зверху кладу ложечку збитих вершків, вершків можна і більше. Кашу олією не зіпсуєш
-
Це просто диво тістечка! І готуються вони дуже швидко та просто, вийде у всіх! З такими тістечками і торта не треба!
-
Безе хрумтить на весь будинок!
Зовні тістечко виходить хрустким, а всередині м'яким, як суфле – така текстура досягається завдяки додаванню в білки крохмалю. І це дуже-дуже смачно! -
Тістечка можна готувати не лише влітку, у сезон полуниці та інших ягід, але будь-якої пори року із зимовими фруктами. Найбільше, я обожнюю два смаки цих тістечок: з полуницею або з консервованими персиками.
Обов'язково приготуйте, навіть не сумніваюся, що спробувавши раз, ви готуватимете їх постійно! -
Смачного!