Страва підійде на вечерю або святковий стіл. Його можна подати з гарніром: з картоплею чи рисом. Хоч це і простий рецепт, але курочка виходить дуже ніжною та ароматною!
Інгредієнти
Порції: –+
- Курячі гомілки та стегна 8 шт
- Оливкова олія 3 шт
- вершкове масло 20 г
- курячий бульйон 200 мл
- Гриби печериці 200 г
- вершки 60 мл
- часник 2 зубчик
- гірчиця 1 ст.л.
- приправа
- сіль
Кроки
-
1. Курячі стегна і гомілка посолити до смаку, додати приправу і ретельно перемішати.
2. На сковороді розтопити вершкове масло, додати оливкове, перемішати.
3. Викласти на сковороду курячі стегна та гомілки. Посмажити з обох боків. Потім перекласти курку в окрему страву.
4. Посмажити в цій же сковороді на цій же олії печериці (попередньо нарізати пластинами).
5. Додати часник, курячий бульйон, гірчицю та вершки. Все перемішати. (Можна в соус додати сіль до смаку, якщо бульйон не солоний).
6. Соус протушкувати на середньому вогні хвилини три.
7. Далі у блюдо для запікання виливаємо соус із грибами. Зверху викладаємо курку.
8. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин.
Смачного!