Смачна галета з розсипчастим тістом, ніжним кремом та кисленькими ківі.
Автор: Mariko
Інгредієнти
- тісто:
- борошно пшеничне 200 г
- сіль дрібка
- цукрова пудра 2 ст.л.
- масло вершкове холодне 115 г
- вода крижана 3-4 ст.л.
- Начинка:
- Сир кисломолочний 150 г
- цукор 60 г
- ванільний цукор 10 г
- жовток яєчний 1 шт
- ківі 4-6 шт
- крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.
- цукор 2 ст.л.
- Для змащування:
- яєчний білок 1 шт
- мигдальні пелюстки, цукор (за бажанням)
Кроки
-
Для тіста : змішати борошно з сіллю та цукровою пудрою. Додати до борошняної суміші нарізане кубиками холодне масло. Перетерти у дрібну крихту. Додати крижану воду та замісити однорідне м’яке тісто. Тісто загорнути у плівку та прибрати в холодильник на 1 годину.
Для начинки : змішати сир, 60 г цукру, ванільний цукор, жовток. Перемішати вручну віночком або лопаткою до однорідності.
Ківі очистити від шкірки і нарізати кружальцями. Перекласти ківі в миску, додати крохмал і 2 ст.л. цукру. Акуратно перемішати лопаткою.
Тісто викласти на пергаментний папір, присипати борошном. Розкотити в коло завтовшки 3-4 мм.
У центр викласти сирну начинку, залишаючи краї тіста на 3-4 див. Зверху розкласти ківі. Підігнути краї тіста нагору. Змастити краї тіста білком. Посипати мигдальними пелюстками чи цукром.
Пекти в розігрітій духовці при 180С хвилин 40-45 до золотистого кольору.
Смачного!