У сезон дозрівання вишні пропоную рецепт вишневого конфітюру. Цей десерт чудова начинка для пирогів, для прошаровування тортів. Готується легко та швидко.
Інгредієнти
Порції: –+
- вишня (без кісточки) 1 кг
- цукор 700 г
- якщо-якщо 8 г
Кроки
-
Збираємо свіжу вишню та витягаємо з неї кісточки. Вишню пюруємо за допомогою блендера. Виливаємо вишневе пюре в каструлю, додаємо цукор, агар-агар і ставимо на плиту. Варимо після закипання 15-20 хвилин. Готовий конфітюр розливаємо в сухі банки та закриваємо. Укутуємо до повного остигання, зберігаємо в льоху або коморі. Вишневий конфітюр виходить густий, ароматний, із приємною кислинкою. Просто відмінний для приготування тертих пісочних пирогів, можна просто намазувати на шматок батона – це дуже смачно! Вишневий конфітюр готовий! Смачного!