Натуральне, ароматне, насичене вино із чорної смородини легко приготувати самим удома. Результат вам обов’язково сподобається, головне – запастись терпінням.
Інгредієнти
Порції: –+
- Чорна смородина 1 кг
- вода 1 л
- цукор ½ кг
Кроки
-
Для приготування вина із чорної смородини підійде як свіжа, так і заморожена ягода. Ягоди чорної смородини не миємо, щоб не змити природні дріжджі, що знаходяться на шкірці ягоди. Смородину подрібнюємо будь-яким зручним способом, я скористалася блендером. Подрібнену смородину перекладаємо в трилітрову банку (або іншу ємність, в якій відбуватиметься бродіння). Воду підігріваємо до 35-36 градусів і розчиняємо у воді половину (250 г) цукру. Заливаємо ягоди смородини цукровим сиропом, добре перемішуємо. На шийку банки надягаємо рукавичку, робимо кілька проколів і ставимо в темне місце (комору) на 4-5 днів.
-
Через цей час відціджуємо сусло, відокремлюючи його від ягідної мезги, через марлю або дрібне сито. Сусло зливаємо в ту ж банку, попередньо вимивши її і додаємо цукор. Цукру у мене залишилося 250 гр, я додаватиму його не відразу, а порціями. Розділю цукор на 4 частини, ¼ додам відразу, а решту додаватиму щотижня, щоб процес бродіння не припинявся. Ставлю банку в те ж тепле місце на 3 тижні, 1 раз на тиждень додаю цукор і все перемішую ложкою. Коли процес бродіння закінчиться, проціджуємо вино через потрійний шар марлі і розливаємо по пляшках. Пляшки ставимо у прохолодне темне місце для дозрівання, ставимо на 3 місяці 1 раз на місяць зливаємо з осаду. Таке вино добре зберігається 2 роки, чим довше стоїть, тим смачніше. Вино із чорної смородини готове! Докладніший процес приготування дивіться на відео. Приємно провести час!