Беремо звичайний лаваш, нарізаємо лаваш соломкою і готуємо шалений сирний пиріг на сковороді на сніданок. Смачний пиріг/запіканка/баниця з лавашу з сиром та сиром!
Інгредієнти
Порції: –+
- лаваш 450 г
- яйця 6 шт
- сир кисломолочний 1 кг
- кефір 200 мл
- цукор за смаком
- сіль за смаком
- вершкове масло 20 г
- рослинна олія 1 ст.л.
Кроки
-
1. Щільно скручую листи лаваша і нарізаю їх дрібною соломкою. Виходить велика гірка нарізаного лаваша.
2. У сир додаю 1 яйце та 200 мл кефіру, солю за смаком та за бажанням можна додати мед або цукор.
3. Натираємо сир на дрібній тертці та відправляємо до сиру.
4. Для пирога я використовую 5 яєць плюс одне яйце, яке ми додали до сиру. Додам щіпку солі і збиваю яйця віночком до пишності.
5. Наливаю трохи рослинної олії і додаю шматочок вершкового масла для смаку та аромату. Вливаю в сковороду трохи яєчної маси та вимикаю вогонь. -
6. Поки маса не встигла схопитися, посипаю дно сковороди дрібно нарізаним лавашем.
7. Викладаю поверх лаваша половину сирної маси. Накриваю все це нарізаним лавашем і повторюю все те ж саме для ще 2 наступних шарів.
8. Після цього вливаю поверх пирога, що бідує, яєчну суміш і накриваю сковороду кришкою на 10 хвилин. Готуємо пиріг на мінімальному вогні.
9. Після закінчення часу нижній шар вже підрум’янився, потрібно просто перевернути пиріг на інший бік будь-яким зручним способом і готуємо його ще 10 хвилин під кришкою.
Готовий пиріг подаємо до гарячого столу або можна його остудити.
Смачного!