У цьому відео готую м’які та смачні молочні коржики з дитинства.
Інгредієнти
- на 10 штук коржиков размера 9-10 см:
- борошно 400 г
- цукор 180 г
- куряче яйце 1 шт
- вершкове масло 100 г
- молоко 80 мл
- розпушувач тіста 2 ч.л.
- сіль ( щіпка )
- ванілін ½ ч.л.
- жовток яєчний 1 шт
- молоко 1 ч.л.
Кроки
-
1. Варимо сироп. Молоко та цукор потрібно приготувати на середньому вогні до розчинення цукру. Вимкнути вогонь та додати масло. Розчинити у сиропі. Залишити остигати.
-
2. До борошна додати розпушувач і перемішати. Яйце добре перемішати вилкою і додати до сиропу, що остигнув. Додати борошно до рідких інгредієнтів і замішати тісто. Місити тісто не потрібно! Просто зібрати в грудку.
-
3. Розкачати завтовшки 8-10 мм. Вирізати коржики. Зверху змастити жовтком із молоком. Нанести ромбоподібні візерунки вилкою. Випікати 10 хв. при 200 гр.