Цвітна капуста під соусом Бешамель

Чудова страва в сезон овочів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
Друк
  • 1. З цвітної капусти видаляємо корінці і залишаємо лише головки, варимо головки у підсоленій воді 6 хвилин. Воду солимо рясно, капуста візьме солі ту кількість, яка їй потрібна.
    2. Готуємо вершковий соус (Бешамель): топимо вершкове масло на повільному вогні, вводимо частинами борошно і перемішуємо до утворення грудочок (мішаємо швидко). Вливаємо молоко частинами, безперервно помішуючи, солимо і перемішуємо за годинниковою стрілкою, соус повинен стає густим.
    3. Варену капусту викладаємо на пергамент, посипаємо орегано і змащуємо кожен шматочок соусом.
    4. Робимо присипку: натираємо сир на великій тертці, додаємо дрібно нарізаний часник та майонез, перемішуємо.
    5. Присипкою посипаємо шматочки капусти, ставимо в духовку на 5-6 хвилин, температура духовки 220С.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: