Ну, дуже смачний Пиріг з Ягодами за бабусиним рецептом! М’який, як пух, соковитий, як торт! Пиріг універсальний, його можна готувати з будь-якими ягодами. Бабуся любить готувати пиріг з вишнею, полуницею, малиною, смородиною, чорницею, персиками та абрикосами. Це бабусин улюблений пиріг – смачний, у міру солодкий, за смаком та консистенцією, як соковитий просочений кекс чи торт. Спробуйте, не пошкодуєте! І поділіться перевіреним рецептом пирога з друзями та улюбленими подругами
Інгредієнти
- яйце 2 шт
- цукор 200 г
- рослинна олія 100 мл
- сметана 150 г
- ванільний екстракт 1 ч. л. (або ванільний цукор)
- борошно 250 г
- розпушувач 10 д (2 ч.л.)
- полуниця 300 г (будь-які ягоди)
Кроки
-
У миску розбиваю 2 яйця.
Додаю щіпку солі.
200 г цукру. -
Збиваю яйця із цукром, міксером, до пишної повітряної маси, приблизно 2-3 хвилини.
-
Вливаю 100 мл олії.
І 150 г сметани. Замість сметани ви можете взяти йогурт.
І ложечку ванільного екстракту чи ванільного цукру для аромату. -
Додаю 10 г розпушувача. Перемішую.
Поступово просіюю 250 г борошна. -
Добре перемішую тісто до однорідності.
-
100-150 г полуниці нарізаю кубиками (дрібніше).
Додаю полуницю в тісто та перемішую. -
Виливаю тісто у форму.
Діаметр моєї форми 24 см. -
Полуницю, що залишилася, розрізаю навпіл або ось такими скибочками, в залежності від розміру.
-
І прикрашаю ягодами гору пирога.
-
Духовку розігріваю до температури 180 º C і випікаю пиріг 40-45 хвилин.
Готовність перевіряю дерев’яною шпажкою – вставляю її в центр пирога і якщо паличка виходить без слідів тіста – пиріг готовий. -
Пиріг, просто фантастичний! М’який як пух, ніжний, соковитий із шматочками ягід. Пахне просто незрівнянно!
Пиріг дуже смачний, в міру солодкий, за смаком та консистенцією, як соковитий просочений кекс. Дуже смачно!
Обов’язково приготуйте та поділіться рецептом з друзями та улюбленими подругами. -
Смачного!