Смачний товстий лаваш у духовці

Готуйте смачний лаваш вдома у будь-який час! Дуже смачний, рум’яний та ароматний лаваш у духовці! Для приготування цього лаваша можна використовувати звичайне пшеничне борошно або спробуйте випекти м’який лаваш з хрусткою скоринкою з пшеничного борошна з додаванням цільнозернового. 🤗

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
Друк
  • Лаваш із пшеничного борошна

    1) До 300 г просіяного борошна додаємо чайну ложку солі, півтори ч. ложок цукру, можна навіть 2 та 1 ч.л. швидкодіючих дріжджів.

    2) Все це ретельно перемішуємо.
    3) Потім додаємо 200 мл теплої води.

    4) Замішуємо еластичне тісто. Спочатку перемішуємо ложкою доти, доки воно не перестане прилипати до стінок миски.

    5) Перекладаємо тісто на килимок для замішування тіста або на стіл і вимішуємо, доки тісто не перестане прилипати до рук. Додаємо потроху борошно і вимішуємо. Але не робіть тісто надто тугим чи затягнутим. Тісто має залишатися еластичним. Тоді і лаваш буде ніжним і трохи тягнутиметься.

    6) Змащуємо миску рослинною олією. На дно миски кладемо тісто і накриваємо харчовою плівкою. Тісто має постояти в теплому місці мінімум годину, можна і більше, але ми зазвичай чекаємо, доки тісто підніметься, і протягом години воно стає досить пишним. Після цього можна буде приступити до випікання лаваша.

    7) Розігріваємо духовку до 220 градусів.
    Поки гріється духовка, тісто потрібно трохи пом’яти та викласти на пергаментний папір. Всередині тіста обов’язково потрібно зробити отвір, щоб лаваш не перетворився на кульку. Випікаємо лаваш протягом 18 хвилин.
    8) Після того, як ви дістали хліб з духовки, потрібно обов’язково накрити його рушником, інакше скоринка буде дуже жорсткою і хліб почне черствіти. Потрібно дати лавашу охолонути протягом 12-15 хвилин і можна насолоджуватися домашнім свіжим хлібом.
  • Лаваш з додаванням цільнозернового борошна
    Проробляємо все те саме, тільки замість 300 гр. білого борошна змішуємо 200 грам. білого борошна і 100 г цільнозернового борошна. Звістка процес приготування ідентичний з описаним вище.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: