Неймовірно красивий, смачний та ситний пиріг для всієї родини! Рецепт пирога на святковий стіл. У цього пирога насичена ситна начинка. Цим пирогом можна повноцінно повечеряти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- вершкове масло/маргарин 100 г
- молоко 190 мл
- борошно 380 г
- яйця 1 шт
- сіль 1 ч.л.
- цукор 1 ч.л.
- розпушувач тіста ½ ч.л.
- для начинки:
- курині ніжки 2 шт
- Картопля 2 шт
- пармезан 100 г
- печериці 400 г
- цибуля ріпчаста 1 шт
- кріп петрушка 3 гілочки
- сіль за смаком
- спеції за смаком
- Змастити пиріг перед випічкою
- яйця – 1 шт. + 1 ст. сметани
Кроки
-
Тісто
1. Беремо 100 г розтопленого вершкового масла. Олія повинна охолонути до кімнатної температури. До розтопленої олії вливаємо тепле молоко.
2. Додаємо півтори чайні ложки розпушувача тіста і 1 куряче яйце і всю цю масу ретельно перемішуємо.
3. Потім у три етапи потрібно ввести в заготівлю просіяне пшеничне борошно – 380 грам, це приблизно 10 столових ложок з гіркою. У борошно додайте чайну ложку солі та півтори чайні ложки цукру.
Тісто має бути еластичним. Не робіть тісто тугим.
4. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою та прибираємо убік, але не в холодильник. -
Начинка
1. Для начинки нам знадобиться: куряче м’ясо, а саме 2 цілі курячі ніжки. Я заздалегідь відокремлюю м’ясо від кісток. Картопля, подрібнена до дрібних кубиків, дрібно нарізані гриби печериці, сир пармезан, 2 невеликі нарізані півкільцями цибулини та приправи.
Усі складові начинки потрібно обсмажити та протушкувати на сковороді.
– Спочатку невеликими порціями обсмажуємо цибулю до золотаво-коричневого кольору,
– Потім додаємо куряче м’ясо, трохи його обсмажуємо, і відразу за ним слідує картопля.
Всі ці інгредієнти ретельно перемішуємо та тушкуємо приблизно 10 хвилин на невеликому вогні.
– Додаємо гриби, вони пустять сік, тому я обсмажую начинку доки майже весь грибний сік не випарується.
Солимо і перчимо начинку до смаку. Можна додати приправи, теж до смаку, наприклад, мелена цибуля для посилення смаку або мелений імбир, зовсім небагато. Наприкінці потрібно додати сир пармезан та подрібнену зелень – кріп чи петрушку. -
Збираємо пиріг:
Ділимо тісто на 2 нерівні частини, одна менша, інша більше.
Більшу частину розкачаю в круглий пласт і кладу на дно заздалегідь змащеною олією форми. Зверху розподіляю начинку.
Розкочую другу частину тіста і накриваю начинку. Акуратно защипую краю пирога і роблю отвір у центрі, щоб виходила зайва пара.
Поверхню пирога потрібно змастити збитим курячим яйцем, до якого я додаю чайну ложечку домашньої сметани. Завдяки цьому пиріг покриється приголомшливою золотистою і хрусткою скоринкою.
Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 духовці протягом 40-45 хвилин.
За бажанням, можна їсти цей пиріг уприкуску зі сметаною. Всім смачного!