Пиріг з м’ясом, грибами та пармезаном

Неймовірно красивий, смачний та ситний пиріг для всієї родини! Рецепт пирога на святковий стіл. У цього пирога насичена ситна начинка. Цим пирогом можна повноцінно повечеряти. 🤗

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
Друк
  • Тісто
    1. Беремо 100 г розтопленого вершкового масла. Олія повинна охолонути до кімнатної температури. До розтопленої олії вливаємо тепле молоко.

    2. Додаємо півтори чайні ложки розпушувача тіста і 1 куряче яйце і всю цю масу ретельно перемішуємо.

    3. Потім у три етапи потрібно ввести в заготівлю просіяне пшеничне борошно – 380 грам, це приблизно 10 столових ложок з гіркою. У борошно додайте чайну ложку солі та півтори чайні ложки цукру.
    Тісто має бути еластичним. Не робіть тісто тугим.
    4. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою та прибираємо убік, але не в холодильник.
  • Начинка
    1. Для начинки нам знадобиться: куряче м’ясо, а саме 2 цілі курячі ніжки. Я заздалегідь відокремлюю м’ясо від кісток. Картопля, подрібнена до дрібних кубиків, дрібно нарізані гриби печериці, сир пармезан, 2 невеликі нарізані півкільцями цибулини та приправи.
    Усі складові начинки потрібно обсмажити та протушкувати на сковороді.
    – Спочатку невеликими порціями обсмажуємо цибулю до золотаво-коричневого кольору,
    – Потім додаємо куряче м’ясо, трохи його обсмажуємо, і відразу за ним слідує картопля.
    Всі ці інгредієнти ретельно перемішуємо та тушкуємо приблизно 10 хвилин на невеликому вогні.
    – Додаємо гриби, вони пустять сік, тому я обсмажую начинку доки майже весь грибний сік не випарується.
    Солимо і перчимо начинку до смаку. Можна додати приправи, теж до смаку, наприклад, мелена цибуля для посилення смаку або мелений імбир, зовсім небагато. Наприкінці потрібно додати сир пармезан та подрібнену зелень – кріп чи петрушку.
  • Збираємо пиріг:
    Ділимо тісто на 2 нерівні частини, одна менша, інша більше.
    Більшу частину розкачаю в круглий пласт і кладу на дно заздалегідь змащеною олією форми. Зверху розподіляю начинку.
    Розкочую другу частину тіста і накриваю начинку. Акуратно защипую краю пирога і роблю отвір у центрі, щоб виходила зайва пара.
    Поверхню пирога потрібно змастити збитим курячим яйцем, до якого я додаю чайну ложечку домашньої сметани. Завдяки цьому пиріг покриється приголомшливою золотистою і хрусткою скоринкою.
    Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 духовці протягом 40-45 хвилин.
    За бажанням, можна їсти цей пиріг уприкуску зі сметаною. Всім смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: