Цей гратен з кабачків настільки ніжний, просто тане у роті! Ви з’їсте відразу все без залишку! Простий рецепт, який вам дуже знадобиться. І ви навіть не замислюватиметеся про те, що приготувати з кабачків на вечерю для всієї родини з найдоступніших продуктів нашвидкуруч.
Інгредієнти
Порції: –+
- курячий фарш 600 г
- Кабачки 3 шт
- сир 150 г
- цибуля ріпчаста 3 шт
- вершкове масло 25 г
- чебрець (або улюблена приправа для курячого м’яса) 2 ч.л.
- паприка 1 ч.л.
- вершки (10%) 1 склянка
- куряче яйце 1 шт
- сіль перець за смаком
Кроки
-
1) Дрібно нарізаємо цибулю. Кабачки промиваємо, просушуємо і нарізаємо кружальцями завтовшки 3-4 мм.
2) Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі. Прибираємо цибулю на якийсь час убік і в тій же сковороді злегка обсмажуємо підготовлені кружальця кабачків.
3) Потім обсмажуємо курячий фарш із приправами близько 5 хвилин. Приправи можна додати до смаку. Я люблю чебрець і паприку. Не забуваємо посолити і поперчити до смаку.
4) Перекладаємо обсмажений фарш в окрему миску, щоб він трохи охолонув. Всипаємо половину тертого сиру до фаршу і додаємо цибулю, обсмажену на вершковому маслі. -
5) Для запікання беріть будь-яку зручну форму. Укладаємо в самий низ форми для випікання половину обсмажених кабачків. Накриваємо їх фаршем. Зверху викладаємо кабачки, що залишилися.
6) Для заливки використовуємо нежирні вершки та 1 яйце. Вливаємо вершки в окрему ємність і додаємо 1 яйце. Добре все це збиваємо, можна вилочкою чи віночком. Потім вливаємо цю заливку поверх фаршу.
7) Посипаємо запіканку сиром та запікаємо 30 хвилин у духовці при 180 градусах. Збільште температуру, щоб зарум’янився верхній шар.
Смачного!