КАБАЧКИ з фаршем у духовці без клопоту. Готується швидко, а виходить дуже смачно.
Інгредієнти
- Щоб приготувати кабачки з фаршем у духовці
- Фарш курячий (будь-який) 500 г
- Кабачки (молоді) 2 шт
- Томати 4 шт
- часник 1 шт
- сир 140 г
- сметана 150 мл
- вода 50 мл
- вода 1-2 зубчик
- Сіль, спеції за смаком
Кроки
-
У готовий фарш натріть на великій тертці 1 цибулину, додамо сіль і спеції, перемішаємо.
-
Кабачки наріжемо кружальцями приблизно по 0,5 см. Томати теж наріжемо кружальцями.
-
Приготуємо заливку, для цього візьмемо 150 мл, натріть на тертці 140 гр сиру і додамо 100 гр сиру до сметани, видавимо 2 зубчики часнику, додамо 50 мл води, сіль та спеції. Все добре перемішаємо.
-
З фаршу зробимо кульки приблизно 30-50 гр. викладаємо шарами: кружок кабачка, м’ясну кульку і зверху кружок помідора.
-
У форму для запікання викладаємо заготовки та заливаємо все сметанно-сирною заливкою. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин. Якщо кабачки не молоді, то час випічки становитиме приблизно 1, 5 години! За 5 хвилин до готовності викладаємо на запіканку сир, що залишився, і запікаємо ще 5-7 хвилин.
-
Смачного!