Пропоную спекти прекрасне тістечко з хрусткого пісочного тіста та ніжною кремовою начинкою з сиру з легкою цитрусовою ноткою. Випікається це тістечко разом із кремом. Виходить щось на кшталт суфле в хрусткому тісті. Дуже смачно! Спробуйте!)
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- борошно пшеничне 180 г
- куряче яйце 1 шт.
- олія оливкова (або соняшникова) 50 мл
- цукор 40 г
- ванілін ⅓ ч.л.
- сіль 1 дрібка
- Для начинки
- Сир кисломолочний 250 г
- куряче яйце 2 шт.
- цукор 50 г
- цедра одного лимона
- лимонний сік ⅓ ч.л.
Кроки
-
Почнемо із пісочного тіста. Для нього змішуємо 1 яйце, 40 г цукру, 1/3 ч. л. ваніліну, щіпку солі та 50 мл оливкової (можна соняшникової) олії. Все добре перемішуємо, бажано до розчинення цукру.
-
В отриману масу просіюємо 180 г пшеничного борошна.
-
Акуратно легкими рухами замішуємо еластичне м’яке тісто. Перекладаємо його в пакет або обертаємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник.
-
У цей час займемося приготуванням начинки. Попередньо жовтки 2-х яєць відокремлюємо від білків. Спочатку за допомогою міксера перемішуємо 2 жовтки, 50 г цукру і цедру 1 середнього лимона. Збиваємо до того часу, доки маса не посвітлішає.
-
В отриману масу додаємо 250 г сиру (у мене 10%, чим жирніший сир, тим краще). Розтираємо сир спочатку ложкою, потім знову збиваємо міксером. Яєчно-сирова маса повинна вийти пишною та однорідною.
-
В окремому посуді збиваємо до стійких піків 2 білки з кількома краплями лимонного соку.
-
Збиті білки додаємо до жовтково-сирної маси та акуратно, легкими рухами перемішуємо, щоб вона не втратила пишність.
-
Ставимо розігрівати духовку до 180 градусів. Виймаємо тісто з холодильника і посипаємо робочу поверхню борошном. Тісто розгортаємо в пласт прямокутної форми. У мене вийшов прямокутник розміром приблизно 22 на 33 см. Пласт тіста, що вийшов, розрізаємо на 6 приблизно однакових квадратів зі стороною близько 11 см.
-
Розкладаємо квадратики по осередках. Я використовую металеву форму для кексів. Намагайтеся на тісто не натискати, а акуратно опускати його в комірки, притримуючи за краї.
-
Поступово розподіляємо сирний крем. Акуратно піднімаємо краї тіста та накриваємо начинку. При цьому натискати не потрібно.
-
Відправляємо тістечко в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 15 хвилин. Моя духовка працює в режимі низ-верх без конвекції. Під час випікання начинка добре підніметься. Але коли дістанете випічку з духовки, злегка опуститься.
-
Дайте тістечком охолонути у формі і рясно (за бажання) посипте їх цукровою пудрою. Смачного!