Сирне тістечко за мотивами італійського Соффіоні

Пропоную спекти прекрасне тістечко з хрусткого пісочного тіста та ніжною кремовою начинкою з сиру з легкою цитрусовою ноткою. Випікається це тістечко разом із кремом. Виходить щось на кшталт суфле в хрусткому тісті. Дуже смачно! Спробуйте!)

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
Друк
  • Почнемо із пісочного тіста. Для нього змішуємо 1 яйце, 40 г цукру, 1/3 ч. л. ваніліну, щіпку солі та 50 мл оливкової (можна соняшникової) олії. Все добре перемішуємо, бажано до розчинення цукру.
  • В отриману масу просіюємо 180 г пшеничного борошна.
  • Акуратно легкими рухами замішуємо еластичне м’яке тісто. Перекладаємо його в пакет або обертаємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник.
  • У цей час займемося приготуванням начинки. Попередньо жовтки 2-х яєць відокремлюємо від білків. Спочатку за допомогою міксера перемішуємо 2 жовтки, 50 г цукру і цедру 1 середнього лимона. Збиваємо до того часу, доки маса не посвітлішає.
  • В отриману масу додаємо 250 г сиру (у мене 10%, чим жирніший сир, тим краще). Розтираємо сир спочатку ложкою, потім знову збиваємо міксером. Яєчно-сирова маса повинна вийти пишною та однорідною.
  • В окремому посуді збиваємо до стійких піків 2 білки з кількома краплями лимонного соку.
  • Збиті білки додаємо до жовтково-сирної маси та акуратно, легкими рухами перемішуємо, щоб вона не втратила пишність.
  • Ставимо розігрівати духовку до 180 градусів. Виймаємо тісто з холодильника і посипаємо робочу поверхню борошном. Тісто розгортаємо в пласт прямокутної форми. У мене вийшов прямокутник розміром приблизно 22 на 33 см. Пласт тіста, що вийшов, розрізаємо на 6 приблизно однакових квадратів зі стороною близько 11 см.
  • Розкладаємо квадратики по осередках. Я використовую металеву форму для кексів. Намагайтеся на тісто не натискати, а акуратно опускати його в комірки, притримуючи за краї.
  • Поступово розподіляємо сирний крем. Акуратно піднімаємо краї тіста та накриваємо начинку. При цьому натискати не потрібно.
  • Відправляємо тістечко в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 15 хвилин. Моя духовка працює в режимі низ-верх без конвекції. Під час випікання начинка добре підніметься. Але коли дістанете випічку з духовки, злегка опуститься.
  • Дайте тістечком охолонути у формі і рясно (за бажання) посипте їх цукровою пудрою. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: