Сирний пиріг "навпаки" з шоколадом.

Сьогодні пропоную спекти сирний пиріг навпаки. Чому “навпаки” зрозумієте у процесі приготування. Пиріг є чудовим поєднанням ніжної сирної начинки і повітряного бісквіту з шоколадною крихтою. Особливо у захваті будуть діти! Готуйте обов’язково!)

Кроки
Друк
  • Спочатку приготуємо сирну начинку. Для цього обов’язково в сухому та чистому посуді збиваємо 4 раніше відокремлені білки. Збиваємо на середній швидкості до легкої світлої піни. Потім порційно додаємо 160 г цукру та поступово збільшуємо оберти. Збиваємо білки до стійких піків.
  • Окремо змішуємо 4 жовтки та 1/3 ч. л. ваніліну. Додаємо 60 г кукурудзяного крохмалю та 250 г жирної сметани. Все перемішуємо.
  • Потім змішуємо білкову та жовткову масу і додаємо 800 г сиру. Попередньо я пробила сир блендером, щоб у процесі приготування начинка вийшла ніжнішою. Все добре перемішуємо, відставляємо вбік і займемося бісквітом.
  • Для бісквіту також заздалегідь відокремлюємо білки трьох яєць від жовтків. Збиваємо білки на середній швидкості до легкої світлої піни. Потім додаємо 80 г цукру та поступово збільшуємо оберти. Збиваємо білки до стійких піків.
  • У збиті білки по одному втручаємо жовтки. Туди ж відправляємо 10 г олії.
  • Просіюємо 80 г пшеничного борошна і акуратно перемішуємо, щоб маса не втратила своєї пишності.
  • Я заздалегідь подрібнила ножем 50 г шоколаду (зміст какао 56%). Цю шоколадну крихту додаємо сюди в тісто і акуратно перемішуємо.
  • Випікатиму в роз’ємній формі діаметром 24 см. Дно і борти форми змастила вершковим маслом. Дно ще застелило пергаментним папером. Включаємо розігрівати духовку до 180 градусів. Спочатку викладаємо сирну начинку і акуратно лопаткою її розрівнюємо.
  • Поверх невеликими порціями викладаємо бісквітне тісто і розрівнюємо за допомогою лопаточки. Можна скористатися кондитерським мішком та викладати тісто по колу, починаючи із зовнішнього великого кола. Сильно тісто не притискайте.
  • Випікаємо пиріг у духовці приблизно 50 хвилин. Моя духовка працює в режимі низ-верх без конвекції. Бісквіт, який знаходиться зверху, має добре зарум’янитися.
  • Дістаньте пиріг із духовки та дайте йому повністю охолонути. У процесі остигання він трохи осяде, але в цьому немає нічого страшного. Дістаємо пиріг із форми та перевертаємо сирною начинкою вгору. Бісквіт виявляється знизу.
  • Акуратно знімаємо пергаментний папір і рясно посипаємо пиріг тертим шоколадом. Сирний пиріг “навпаки” готовий! Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: