Смачний, повітряний хліб із тонкою хрусткою скоринкою.
Я пекла у прямокутній формі. Можна пекти також і у круглій.
Частину борошна можна замінити на цільнозернову.
Інгредієнти
- Опара:
- борошно пшеничне 200 г
- цукор 1 ч.л.
- дріжджі свіжі 5 г
- вода 200 мл
- тісто:
- опара (вся)
- вода 100 мл
- борошно пшеничне г
- сіль 1.5 ч.л.
- цукор 1 ч.л.
- рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
-
Для опари змішати борошно, дріжджі цукор та теплу воду. Миску з опарою накрити харчовою плівкою або кришкою. Прибрати у холодильник на 10-12 годин.
У опару, що підійшла, додати теплу воду, сіль, цукор, рослинну олію. Перемішати.
Додаючи поступово борошно (мені знадобилося 230 г борошна), замісити тісто. Добре вимісити його протягом 10-15 хвилин. Поставити у тепле місце для підйому на 1,5-2 години.
Сформувати батон та викласти у форму. Залишити у формі для підйому. У мене підійшов за 1,5 години.
Випікати в розігрітій духовці за температури 200С ~ 30 хвилин.
Готовий хліб остудити на решітці. -
Смачного!