Пшеничний хліб на нічній опарі

Смачний, повітряний хліб із тонкою хрусткою скоринкою.
Я пекла у прямокутній формі. Можна пекти також і у круглій.
Частину борошна можна замінити на цільнозернову.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Для опари змішати борошно, дріжджі цукор та теплу воду. Миску з опарою накрити харчовою плівкою або кришкою. Прибрати у холодильник на 10-12 годин.
    У опару, що підійшла, додати теплу воду, сіль, цукор, рослинну олію. Перемішати.
    Додаючи поступово борошно (мені знадобилося 230 г борошна), замісити тісто. Добре вимісити його протягом 10-15 хвилин. Поставити у тепле місце для підйому на 1,5-2 години.
    Сформувати батон та викласти у форму. Залишити у формі для підйому. У мене підійшов за 1,5 години.
    Випікати в розігрітій духовці за температури 200С ~ 30 хвилин.
    Готовий хліб остудити на решітці.
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: