Смачний сом у духовці з овочами. Не складний рецепт приготування.
Інгредієнти
Порції: –+
- сом 600 г
- Картопля 5-6 шт
- морква 1 шт
- цибуля ріпчаста 3-4 шт
- лимонний сік 1-2 ч.л.
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
Сом обробити і добре промити. Нарізати порційними шматочками. перекласти в ємність, посолити, поперчити, додати улюблених спецій і збризкати лимонним соком. Добре перемішати та відставити на 15-20 хвилин.
-
Цибулю і моркву почистити і нарізати тоненькими кільцями або півкільцями.
-
Картоплю почистити і нарізати тонкими шматочками.
-
Посуд для запікання змастити рослинною або вершковою олією. Викласти рівномірними шарами порізану цибулю та моркву. Посолити та поперчити.
-
Викласти картоплю і посолити, і поперчити.
-
Зверху – шматочки риби і за бажанням на кожен шматочок сома можна викласти невеликий шматочок вершкового масла.
-
Накрити кришкою і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.