Окрошка є сумішшю дрібно нарізаних овочів, м’яса або ковбас, відвареної картоплі, зелених трав (петрушка, кріп можна додати селера) і зеленої цибулі, заправлена квасом.
Інгредієнти
Порції: –+
- для окрошки (каструля на 6 літрів)
- квас 2.5 л.
- яйця (кат. C-1) 8 шт.
- варена ковбаса 400 г.
- Картопля 500 г.
- огірки 500 г
- редис 500 г.
- крем 400 г.
- зелень петрушки, кропу 50 г.
- цибуля зелена 100 г.
- сіль за смаком
Кроки
-
Картоплю відварити в мундирі (приблизно 20-25 хвилин), остудити та очистити.
Яйця зварити круто (приблизно 5-7 хвилин після закипання води), остудити та очистити.
Нарізаємо кубиками ковбасу, огірок, редис, попередньо відварену картоплю та яйця.
Промиваємо зелену цибулю, кріп та петрушку.
Дрібно шаткуємо кріп, петрушку і цибулю.
Змішуємо все і додаємо охолоджений квас.
Солимо на смак і додаємо сметану.
Подавати охолодженою!
Окрошка готова, приємного апетиту!