Картопля з фаршем у духовці. Що приготувати смачненького на вихідних? Сьогодні у мене рецепт картопля з м’ясом під соусом у сирі, дуже смачно, вам варто приготувати для себе і своїх близьких.
Інгредієнти
- Щоб приготувати картоплю з м’ясом у духовці
- Картопля 750 г
- Фарш змішаний 600 г
- Вершки 15% 250 г
- яйце 1 шт
- сир 100 г
- часник 2 зуб
- Спеції, сіль за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
-
Картоплю миємо і відварюємо у підсоленій воді до напівготовності (після закипання води варити 15 хвилин). Остуджуємо, нарізаємо кружальцями завтовшки 0,5 см.
-
Для заливання потрібно змішати сметану з яйцем та спеціями. Добре перемішати.
-
Сир натерти на дрібній тертці.
-
Викладаємо нарізану картоплю на дно форми та борти
-
Додаємо у фарш сіль, спеції, часник та зелень. Замішуємо та формуємо кульки. Викладаємо м’ясні колобки на картоплю, один у центр, решта по колу, між ними шматочки картоплі.
-
Заливаємо готову заливку в запіканку, посипаємо тертим сиром. Готувати в розігрітій духовці до 180 градусів 35-40 хвилин (орієнтуйтеся по духовці).
-
За готовністю прикрасити зеленню.
-
Смачного!