Молодий зелений горошок завжди купую, і не тільки для того, щоби щось з ним приготувати, а й просто поїсти сирим. Але сьогодні пропоную вам рецепт простого, але дуже смачного салату із молодим зеленим горошком. Спробуйте обов’язково.
Інгредієнти
- горошок зелений 500 г
- куряче філе відварене 500 г
- цибуля червона 1 шт.
- майонез 3-4 л
- сіль
- чорний перець
Кроки
-
Для початку горошок відварю. Складаю його в сито і опускаю в киплячу воду. У сито складаю, щоб не виловлювати його потім у каструлі. Залишаю його варитися 2-3 хвилини. Якщо горошок твердіший, то й варити доведеться довше. Готовий горошок опускаю в крижану воду, щоб зупинити процес варіння.
Куряче філе я заздалегідь відварив і дав охолонути. Поділяю м’ясо на волокна. Мені так більше подобається курка у цьому салаті.
Червону цибулю, а саме вона підходить найкраще для цього салату, нарізаю чверть кільцями. Додаю його до м’яса.
Поки підготував м’ясо та цибулю для салату, горошок охолонув. Викладаю його в чашу до решти інгредієнтів.
Солю та перчу.
Перемішую усі інгредієнти. Перед подачею заправляю салат майонезом та знову перемішую.
Смачний салат з горошком та куркою готовий. Смачного.