По-справжньому вишукане та незвичайне блюдо – як на вигляд, так і на смак. Томатна начинка і вершкова моцарелла надають свинині пікантні нотки, виходить чудова композиція, яку ви напевно захочете спробувати і не пропустити.
Інгредієнти
Порції: –+
- для мішечків
- свинина 500 г
- помідор 2 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- часник 2 зубчик
- моцарелла 100 г
- бекон 100 г
- томатна паста 1 ст.л.
- вино біле напівсолодке 50 мл
- вершки 20% 200 мл
- сіль 1.5 ч.л.
- рослинна олія 400 мл
- базилік 2 гілочки
- розмарину 1 ст.л.
- паприка 1 ст.л.
- чебрець 1 ст.л.
Кроки
-
1. М’ясо нарізаємо на 8 однакових шматочків (як на відбивну). Накриваємо шматочки м’яса плівкою та відбиваємо.
2. Для начинки: дрібно нарізаємо помідори, часник, цибулю, базилік, змішуємо та солимо за смаком.
3. Моцарелу нарізаємо невеликими кубиками.
4. У центр кожної відбивної кладемо ложку начинки та кубик моцарели. Згортаємо так, щоб вийшов акуратний мішечок, нанизуючи кожен мішечок на дерев’яну шпажку (дерев’яну шпажку заздалегідь замочити у воді).
5. Для маринаду: у глибокій ємності змішуємо розмарин, паприку, чебрець, солимо, олію. Занурюємо в маринад наші мішечки, зверху поливаємо мішечки маринадом і залишаємо маринуватися 30 хвилин.
6. Для вершково-цибульного соусу: дрібно нарізаємо бекон і цибулю, обсмажуємо їх на сковороді, додаємо томатну пасту, вино, даємо соусу охолонути, потім додаємо вершки і прокип’ятимо буквально 30 секунд.
7. Виймаємо м’ясо з маринаду на лист з гратами, поливаємо зверху маринадом і відправляємо в духовку на 12 хвилин, температура духовки 190С.
8. Готові мішечки поливаємо вершково-цибульним соусом і подаємо до столу.