Рецепт приготування найсмачнішого картопляного салату з оселедцем, цибулею та солоними огірками. Відмінно підходить як для святкового столу, так і для суворих буднів.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- картопля велика 3 шт
- філе оселедця 200 г.
- солоні огірки 4 шт
- цибуля червона 1 шт
- цибуля зелена 3 пірця
- кріп 5 г.
- оцет 9% 2 ст.л.
- рослинна олія 2 ст.л.
- сік лимона 3 ст.л.
- зерниста гірчиця 1 ч.л.
- сіль ½ ч.л.
- цукор ½ ч.л.
- свіжомелений перець за смаком
- гаряча вода 100 мл.
Кроки
-
Картоплю відварюємо в мундирі, чистимо, ріжемо кубиками.
Оселедець розберіть, видаліть усі кісточки і порубайте м’якоть на дрібні кубики.
Огірки нарізати круглими часточками.
Цибулю нарізаємо кільцями та маринуємо.
Для цього залити цибулю окропом, додати цукор, сіль, оцет і залишити на 5 хвилин. Далі воду злити та цибулю відправити в салатник.
Приготувати заправку для салату: Змішати гірчицю, лимонний сік, оцет, цукор, сіль, чорний перець і рослинне масло.
Надіслати нарізану картоплю, оселедець та огірки в салатник.
Заправити салат.
Додати дрібнонарізану зелену цибулю і кріп.
Салат готовий!