Смачніше Шарлотки та Бісквіту! Найяблучніший пиріг, який я коли-небудь куштувала. Смак у пирога приголомшливий, справжній – яблучний! А сам пиріг ніжний, ароматний, з великою кількістю яблук, набагато смачніший за бісквіт і класичну шарлотку, а готується простіше простого! Пиріг із яблуками – просто пальчики оближеш!
Зберігайте рецепт, щоб не втратити і ділитеся з друзями та улюбленими подругами у соцмережах
Інгредієнти
- яблука 4-5 шт
- борошно 250 г
- яйце 3 шт
- цукор 200 г
- сметана 150 г
- рослинна олія 80 г
- ванільний екстракт/цукор 1 ч.л.
- розпушувач 10 г
- сіль дрібка
Кроки
-
У миску розбиваю 3 яйця.
Додаю маленьку дрібку солі.
І всипаю 200 г цукру.
Беру міксер і збиваю яйця з цукром 2-3 хвилини, до такої ось пишної піни. -
Додаю до миски 150 г сметани.
Перемішую.
Вливаю 80 г олії.
І додам чайну ложечку ванільного екстракту для аромату.
Ви можете замінити ванільний екстракт – ванільним цукром.
Ще раз перемішаю. -
Залишилося тільки просіяти в тісто борошно з розпушувачем.
Беру 250 г борошна та 10 г розпушувача, просіюю в тісто і перемішую. -
Довго перемішувати не потрібно – як тільки тісто стало гладким та однорідним, воно готове. Подивіться, така консистенція вийшла у тіста. Такою красивою стрічкою воно стікає з лопатки або ложки.
-
Тепер очищаю від шкірки 2 яблука. Нарізаю невеликими шматочками.
Додаю яблука в тісто та перемішую. -
Беру форму для випічки і змащу маслом. Моя форма, розміром 22 см, можна взяти більшу форму.
Перекладаю тісто у форму та розрівнюю поверхню. -
Беру 2-3 яблука, розрізаю на 4 частини, вирізаю насіння.
І нарізаю яблука тонкими скибочками.
І ось таким чином викладаю яблука у форму.
Подивіться, друзі, яка краса виходить – тепер яблучний пиріг дуже нагадує квітка, що розпустилася -
Ставлю пиріг у розігріту до 180 градусів духовку та випікаю 60 хвилин. Температуру та час випікання даю орієнтовно. А готовність пирога перевіряю дерев'яною шпажкою – якщо вона виходить із середини пирога сухою, без слідів тіста – пиріг готовий.
-
Яблучний пиріг за цим рецептом, виходить дуже смачний! Дуже смачне ніжне тісто та багато соковитих яблук. Ну і звісно, пиріг виходить дуже гарний. Всі продукти доступні і це, мабуть, яблучний пиріг, який я куштувала.
-
Пиріг, який можна готувати цілий рік, ну а зараз, у сезон яблук, яблучні пироги особливо популярні.
Обов'язково приготуйте і не забудьте зберегти рецепт і поділитися рецептом з добрими людьми та улюбленими подругами. -
Смачного!