Найвдаліше тісто для Булочок! Смачні булочки з начинкою із яблук, ніжне тісто, як пух! Тісто дуже ніжне, багато начинки – загалом, булочки просто тануть у роті! Обов’язково спробуйте і, звичайно, зберігайте рецепт і ділитеся з друзями в соцмережах!
Інгредієнти
- Тісто
- молоко 300 мл
- дріжджі 25 г
- цукор 3 ст.л.
- яйце 2 шт
- борошно 600 г+-
- рослинна олія 3-4 ст.л.
- Начинка для булочок
- яблука 3 шт
- родзинки 150-200 г
- цукор 2-3 ст.л.
- вершкове масло 50-70 г
Кроки
-
У миску наливаю 300 мл теплого молока. Молоко має бути трохи теплим, не гарячим. Температуру можна перевірити чистим пальцем.
Додаю 3 ст. Сахара.
І маленьку дрібку солі.
Добре перемішую.
І додаю 25 г свіжих дріжджів. Якщо використовуєте сухі дріжджі, візьміть 8 г.
Перемішую, щоб дріжджі добре розчинилися у молоці.
Розбиваю 1 яйце.
І додаю чайну ложку ванільного екстракту чи ванільного цукру. Ваніль додасть просто приголомшливий аромат нашій випічці.
Вливаю 3 ст. Рослинної олії без запаху.
І перемішую.
Поступово просіюю 600-650 г борошна.
Борошно додаю в тісто не все відразу, а частинами, щоб булочки вийшли супер ніжними та повітряними.
А також, у процесі замісу, додаю ще трохи олії, щоб тісто добре вимісити і при цьому не додавати зайвого борошна.
Спочатку вимішую тісто у мисці.
Потім викладаю на стіл та продовжую вимішувати на столі.
Тісто вже добре вимішане, ось таке м’яке та еластичне воно вийшло. -
Збираю тісто у кулю.
Кладу в миску, накриваю чистим рушником і залишаю в теплому місці приблизно на годину-півтори. -
Поки підходить тісто, чищу 3 яблука.
Розрізаю на 4 частини. Вирізаю насіння.
І нарізаю яблука маленькими кубиками.
Кладу яблука в миску, і можна збризкати соком лимона, щоб яблука не темніли. -
Тісто вже підійшло. Подивіться, як добре воно піднялося. Обминаю тісто.
-
Викладаю тісто на стіл, посипаний борошном і розкочую у великий пласт.
Змащую розкатане тісто м’яким вершковим маслом. Можете взяти розтоплене масло.
І посипаю цукром. 2-3 ложки буде достатньо, але якщо ви ласуни, візьміть більше цукру. -
Зверху посипаю тісто ізюмом. І розкладаю яблука.
-
Завертаю в рулет.
-
Беру звичайну нитку і ось таким чином нарізаю рулет на булочки
-
денце кожної булочки обмочуємо в борошно і викладаємо булки на лист.
-
Перед випічкою, потрібно дати булочкам відстоятись: накриваю їх целофановим пакетом, зверху рушником і залишаю хвилин на 20-30, щоб вони трохи збільшилися в обсязі.
Минуло півгодини. Булочки піднялися.
Акуратно змащу краю булочок яйцем. -
Духовку розігріваю до 180 градусів Цельсія та випікаю булочки 25 хвилин до красивого золотистого кольору.
-
Булочки за цим рецептом виходять просто чарівні: це найвдаліший рецепт тіста для булочок – воно легке, повітряне та м’яке, як пух! А всередині булочок багато соковитих та ніжних яблук із родзинками – просто смакота! І звичайно, з цього тіста ви можете приготувати булочки з будь-якою начинкою: булочки з сиром, з варенням або повидлом, зі згущеним молоком, та хоч із шоколадною пастою.
-
Друзі, я сподіваюсь. Що вам сподобався рецепт. Якщо так, то напишіть будь ласка в коментарях: хочу булочки, і я знатиму, що вам цікаві такі рецепти
-
Смачного!