Хочу поділитися рецептом дуже смачних, м’яких та ніжних відбивних із яловичої печінки.
Інгредієнти
Порції: –+
- для відбивних
- печінка яловича 700 г
- цибуля ріпчаста 4 шт
- яйця 2 шт
- борошно пшеничне 200 г
- рослинна олія 200 г
- молоко 300 мл
- сода 1 ч.л.
- сіль 1 ч.л.
Кроки
-
1. З печінки знімаю плівку, нарізаю на порційні шматки.
2. У миску вливаю молоко, додаю соду, перемішую, кладу шматочки печінки та мариную 40 хвилин.
3. Для кляра збиваю яйця.
4. Печінку відбиваю злегка під плівкою, солю з обох боків.
5. У розігріту сковороду з рослинною олією кладу печінку, попередньо обвалявши в борошні, а потім в яйці. Смажу з обох боків до готовності.
6. Цибулю нарізаю великими півкільцями і смажу до готовності.
7. У каструлю кладу шар відбивних, зверху посипаю смаженою цибулею, кладу відбивні, що залишилися, і посипаю цибулею. Заливаю водою, щоб верхній шар печінки не був покритий водою, воду солю і тушу під кришкою 5 хвилин.