Пюттіпанна – традиційна фінська страва, з якою впорається навіть господиня-початківець. Рецепт із e-Finland.
У нас вже є рецепт шведської Пітіпанни, але тут трохи інший склад та спосіб приготування.
Інгредієнти
- Картопля 6-8 шт
- морква 2 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- копчені ковбаски (або звичайні сосиски) 400 г
- томатна паста, соус або кетчуп 3 ст.л.
- зелень
- сіль
- свіжомелений перець
- приправи
- олія для смаження
- Для подачі (за бажанням)
- сметана
- мариновані огірки
Кроки
-
Почистіть, поріжте картоплю невеликими шматочками та поставте варитися. Залежно від розміру, наріжте копчені ковбаски кільцями або півкільцями. До речі, якщо ковбасок під рукою немає, а потрібно приготувати терміново, можете сміливо використовуватися звичайні сосиски. Нарізані ковбаски просмажте на сковороді на сильному вогні п’ять хвилин. Додайте до нього дрібно нашатковану цибулю і моркву і смажте ще кілька хвилин. Коли картопля звариться, виваліть її на сковороду разом з невеликою кількістю води, в якій він готувалася. Ретельно все перемішайте та тушкуйте на слабкому вогні. Незадовго до готовності додайте томатну пасту (соус або кетчуп), сіль, перець, приправи та рубану зелень. Дайте страві докипіти кілька хвилин і подавайте на стіл разом із ложкою свіжої сметани та маринованими огірками. Смачного!