Всім привіт! Пропоную приготувати соковиту, ароматну з тонкою хрусткою скоринкою курку на солі в духовці. Завдяки соляній подушці курка запікається рівномірно і виходить неймовірно соковита.
Інгредієнти
Кроки
-
1. Курку миємо під проточною водою, очищаємо від пір’я, ретельно витираємо паперовим рушником або серветками (Це допоможе уникнути надмірного виділення вологи і, як наслідок, прилипання солі до курячої шкіри).
2. В окремій ємності з’єднуємо рослинну олію, спеції та сік половини лимона, все добре перемішуємо і цією сумішшю змащуємо курку за допомогою пензлика.
3. Сіль висипаємо у форму для запікання.
4. Зверху на сіль кладемо курку спинкою вниз, так грудка залишиться максимально соковитою і добре підрум’яниться зверху. Щоб у процесі запікання не пригоріли кінчики крилець і ніжок, їх слід прикрити фольгою. , і сік не виділятиметься занадто інтенсивно.
5. Запікаємо курку на солі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 1.5 години. Приблизну тривалість приготування можна розрахувати за формулою: 35-40 хвилин * 1 кг м’яса. Тобто двокілограмова курка пектиметься приблизно 1 годину і 10-20 хвилин. Якщо птах домашній (як у мене), а не бройлер, готувати слід довше.
Час запікання залежить від розміру курки та домашня чи магазинна вона, дивіться по своїй духовці та курці.
Наша соковита курка готова!
Усім приємного апетиту та відмінного настрою!