Ароматне м’яке печиво на кефірі за простим рецептом, яке виходить абсолютно у всіх. Виходить м’яким, з рум’яною скоринкою. Сподобається як дітям, і їхнім батькам.
Інгредієнти
Порції: –+
- кефір 1 склянка
- яйця 2 шт
- ванілін 2 г
- розпушувач 10 г
- вершкове масло 100 г
- цукор 150 г
- борошно 3 склянки
- цукрова пудра 20 г
Кроки
-
Підготуйте вказані інгредієнти. Кефір можна використовувати будь-якої жирності (я брала жирністю 2,5%), обсяг моєї склянки 250 мл. Кефір попередньо дістаньте із холодильника за півгодини до приготування. Вершкове масло розтопіть зручним способом і залиште остигати на столі. У глибоку миску налийте кефір, додайте цукор, ванілін та дрібку солі, перемішайте віночком до однорідного стану. Яйця додайте до кефіру, перемішайте віночком до з’єднання компонентів. Розтоплене вершкове масло влийте в тісто і перемішайте віночком. У суміш просіюємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто по консистенції трохи густіше, ніж для оладок. Лист застеліть папером для випічки або змастіть олією. За допомогою ложки викладіть тісто на лист невеликими грудочками, залишаючи місце між печивами. Поставте лист з печивом у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Готове печиво дайте охолонути і присипте цукровою пудрою. Просте печиво на кефірі готове! Смачного!