Всім привіт! Пропоную приготувати відмінну, всіма улюблену страву – ледачі голубці в сметанно-томатній заливці. За цим рецептом голубці виходять соковитими та ніжними.
Інгредієнти
- фарш м’ясний 500 г
- капуста білокочанна 400 г
- часник 2 шт
- морква 1 шт
- рис ½ ст
- яйце 1 шт
- Помідори 1 кг
- сметана 200 г
- сіль за смаком
- перець за смаком
- олія для смаження
Кроки
-
1. Рис промиваємо і заливаємо 1.5 ст води, додаємо сіль 1/2 ч.л. Відварюємо до напівготовності. Потім відкидаємо на сито і промиваємо під проточною водою.
2. Шинкуем і подрібнюємо капусту. Тремо на великій тертці моркву. Подрібнюємо в блендері або натираємо на тертці цибулю.
3. До фаршу додаємо яйце, рис, капусту, моркву, цибулю, а також сіль і перець за смаком. Все дуже добре перемішуємо рукою. З маси формуємо голубці у вигляді котлет.
4. Викладаємо голубці в заздалегідь розігріту сковороду з олією і смажимо з двох боків до рум’яної скоринки.
5. Поки смажаться голубці займемося соусом, для цього пропускаємо через м’ясорубку помідори, додаємо сметану, сіль і перемішуємо.
6. Смажені голубці викладаємо в глибоку сковороду або каструлю з товстим дном, заливаємо соусом, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні 40-45 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо зеленню (за бажанням).
Наші ледачі голубці готові!
Усім приємного апетиту та відмінного настрою!