Хрумка маринована капуста з буряком і часником – бюджетна закуска, яка чудово будь-який стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- для приготування страви
- капуста білокочанна 2 кг
- буряк 3 шт
- часник 6 зубчик
- цукор 100 d.
- рослинна олія 100 мл
- сіль 2 ст.л.
- оцет 9% 150 мл
- вода 1 л
Кроки
-
Капусту краще взяти не велику і задіяти всю виделку, тому що для маринування нам потрібні цілі шматки капусти. Якщо качан гіркий, то його краще видалити.
Капусту розрізаємо на дві частини, а потім кожну частину розрізаємо упоперек на кілька великих шматків.
Буряк нарізаємо кружальцями.
Зубчики часнику розрізати на половинки.
Підготувати маринад: в каструлю налити воду, додати цукор, оцет, сіль та олію. Поставити на вогонь. Перемішувати доки при нагріванні не розчиниться весь цукор.
Капусту викласти в ємність для маринування (шар капуста, потім буряк. І так шар за шаром).
Заливаємо готовим маринадом.
Залишаємо ємність з капустою до остигання за кімнатної температури. Потім забираємо капусту на 2-3 дні в холодильник.
Маринована капуста з буряком готова!
Смачного!