Шоколадний торт

М’який, ніжний Шоколадний Торт, що просто тане в роті.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
Друк
  • У велику миску вбийте яйця. Додайте 50 г цукру, 1/4 чайної ложки солі, 1 чайну ложку ванільного цукру і 20 г меду, злегка перемішайте віночком.
  • Поставте миску на водяну баню, і перемішуйте віночком доти, доки повністю не розчиниться цукор – приблизно 40-60 сек.
  • Зніміть миску з водяної лазні та збийте яєчну суміш міксером. (приблизно 10-12 хв) Суміш повинна збільшитись у розмірах і стати щільною та повітряною.
    Потім додайте 45 г теплого молока і перемішайте.
  • В окремій мисці змішайте 90 г борошна, 1/2 ч.л. розпушувача та 15 грам какао.
    Просійте сухі інгредієнти у яєчну масу та акуратно вмішайте.
  • Додайте 40 грам розтопленого вершкового масла і перемішайте.
  • Дно форми та стінки застеліть папером для випічки. (У мене форма діаметром 20 см)
    Влийте тісто у форму і розрівнюємо його лопаткою.
    Прокрутіть та обстукайте форму.
    Випікайте бісквіт у розігрітій до 170 °С духовці 35 хвилин.
    Готовий бісквіт дайте охолонути і потім вийміть його з форми.
  • 100 мл вершків підігрійте у мікрохвильовій печі.
    Додайте 200 грамів шоколаду до гарячих вершків і перемішуйте до тих пір, доки шоколад не розчиниться.
  • У 300 г холодних вершків додайте 15 г цукру і збивайте до твердих піків (приблизно 3 хв).
  • У миску з шоколадом додайте трохи збитих вершків, перемішайте
    Додайте суміш до збитих вершків і перемішайте до однорідності.
  • Бісквіт розріжте на 3 коржі.
    Перший корж просочіть сиропом.
    Додати частину крему і розрівняти.
    Накрийте другим коржем, просочіть, змастіть кремом.
    Накрийте останнім коржем, просочіть, змастіть кремом верх і боки торта.
    Прикрасьте зверху тертим шоколадом і приберіть у холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: