М’який, ніжний Шоколадний Торт, що просто тане в роті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Бісквіт
- вершкове масло 40 г
- молоко 45 мл
- борошно 90 г
- розпушувач тіста ½ ч.л.
- яйця 4 шт
- цукор 50 г
- сіль ¼ ч.л.
- ванільний цукор 1 ч.л.
- мед 20 г
- какао порошок 15 г
- Крем
- вершки 100 мл
- шоколад 200 г
- вершки 300 мл
- цукор 15 г
- сироп
- вода 50 мл
- цукор 15 г
- віскі 5 мл
Кроки
-
У велику миску вбийте яйця. Додайте 50 г цукру, 1/4 чайної ложки солі, 1 чайну ложку ванільного цукру і 20 г меду, злегка перемішайте віночком.
-
Поставте миску на водяну баню, і перемішуйте віночком доти, доки повністю не розчиниться цукор – приблизно 40-60 сек.
-
Зніміть миску з водяної лазні та збийте яєчну суміш міксером. (приблизно 10-12 хв) Суміш повинна збільшитись у розмірах і стати щільною та повітряною.
Потім додайте 45 г теплого молока і перемішайте. -
В окремій мисці змішайте 90 г борошна, 1/2 ч.л. розпушувача та 15 грам какао.
Просійте сухі інгредієнти у яєчну масу та акуратно вмішайте. -
Додайте 40 грам розтопленого вершкового масла і перемішайте.
-
Дно форми та стінки застеліть папером для випічки. (У мене форма діаметром 20 см)
Влийте тісто у форму і розрівнюємо його лопаткою.
Прокрутіть та обстукайте форму.
Випікайте бісквіт у розігрітій до 170 °С духовці 35 хвилин.
Готовий бісквіт дайте охолонути і потім вийміть його з форми. -
100 мл вершків підігрійте у мікрохвильовій печі.
Додайте 200 грамів шоколаду до гарячих вершків і перемішуйте до тих пір, доки шоколад не розчиниться. -
У 300 г холодних вершків додайте 15 г цукру і збивайте до твердих піків (приблизно 3 хв).
-
У миску з шоколадом додайте трохи збитих вершків, перемішайте
Додайте суміш до збитих вершків і перемішайте до однорідності. -
Бісквіт розріжте на 3 коржі.
Перший корж просочіть сиропом.
Додати частину крему і розрівняти.
Накрийте другим коржем, просочіть, змастіть кремом.
Накрийте останнім коржем, просочіть, змастіть кремом верх і боки торта.
Прикрасьте зверху тертим шоколадом і приберіть у холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч.