Калалаатіко (Запіканка з оселедця з картоплею по-фінськи)

Ще один рецепт фінської кухні від eFinland. Також є й інші варіанти цієї страви, де використовується цибуля, а оселедець – свіжоморожений. Я готувала зі слабо-солоним оселедцем.

Кроки
Друк
  • Насамперед, ретельно змастіть лист вершковим маслом, щоб уникнути пригорання. Наріжте картоплю плоскими круглими скибочками і розкладіть на сковороді кілька рядів. Позбавте оселедець від дрібних кісток, поріжте його невеликими тонкими шматочками і розташуйте поверх картоплі. Зверху засипте страву зеленою цибулею, кропом, потертою на дрібній тертці морквою і залийте все це олією. Якщо оселедець не дуже солона, додайте солі. Після цього відправляйте блюдо тушкуватися в духовку. Коли калалаатіко буде наполовину готове, змішайте яйця з молоком, ретельно збийте. Після цього полийте страву сумішшю, що вийшла, і запікайте до готовності. Подаємо страву гарячою. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: