Ще один рецепт фінської кухні від eFinland. Також є й інші варіанти цієї страви, де використовується цибуля, а оселедець – свіжоморожений. Я готувала зі слабо-солоним оселедцем.
Інгредієнти
- філе оселедця (малосольне або свіжоморожене) 250 г
- Картопля 700 г
- цибуля зелена 80 г
- кріп
- морква
- куряче яйце
- молоко 125 мл
- сіль
- мало рослинне, вершкове
Кроки
-
Насамперед, ретельно змастіть лист вершковим маслом, щоб уникнути пригорання. Наріжте картоплю плоскими круглими скибочками і розкладіть на сковороді кілька рядів. Позбавте оселедець від дрібних кісток, поріжте його невеликими тонкими шматочками і розташуйте поверх картоплі. Зверху засипте страву зеленою цибулею, кропом, потертою на дрібній тертці морквою і залийте все це олією. Якщо оселедець не дуже солона, додайте солі. Після цього відправляйте блюдо тушкуватися в духовку. Коли калалаатіко буде наполовину готове, змішайте яйця з молоком, ретельно збийте. Після цього полийте страву сумішшю, що вийшла, і запікайте до готовності. Подаємо страву гарячою. Смачного!