Баранина з часником та розмарином (Фінська кухня)

Рецепт із ВК “Рецепти фінської кухні”.
Баранина з часником і розмарином – головна пасхальна страва
У Фінляндії баранина традиційне частування на Великдень. З давніх-давен на святковому столі королів страви з баранини займали найголовніше місце. Таку страву прикрасить будь-яке свято! Пропорції пишу оригінальний, я готувала з окості (2 кг).

Кроки
Друк
  • Очистити часник і розрізати на 4 частини кожен зубок. Баранину вимити, обсушити. Зробити гострим ножем надрізи, завглибшки 2 см. (по всій поверхні). У надрізи вставити часник та листя розмарину. У мене розмарин сушений – просто зверху посипала.
    Натерти сіллю баранину і білим перцем.
    Загорнути у фольгу або помістити у рукав для випікання. Поставити на 12 годин у холодильник – маринуватися. У мене маринувалося 4,5 години.
    Моркву нарізати довгою соломкою. Цибуля шалот кружальцями (у мене цибуля звичайна ріпчаста). Злегка обсмажити на вершковому маслі за 3 хвилини до закінчення додати лавровий лист.
    Розігріти духовку до 200 градусів.
    Баранину ногу розкрити. Зверху на неї викласти обсмажену цибулю та моркву, полити олією (на якій смажилися овочі), знову закрити фольгою або закрутити кінці рукава. Поставити запікатися в духовку на 3 години. Перші 2 години баранячу ногу не розкривати. На 3-й годині запікання – розкрити, температуру знизити до 180 градусів і періодично поливати соком, що утворився.
    За режимом запікання орієнтуйтеся за духовкою та кількістю м’яса.
    Страву подавати гарячим, прикрасивши гілочками розмарину.
    Я відокремила м’ясо від кісток, порізала на шматочки, виклала цибулю з морквою та полила соком.
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: