Цей пиріг перевершить усі очікування! Це кохання з першого шматочка! Хто любить ніжні яблучні сухі пироги – готуйте не роздумуючи! Пиріг може претендувати на звання торта, адже він найніжніший, не порівнянний з жодним іншим! У ньому мінімум тіста та велика кількість ніжної соковитої яблучної начинки з великим шаром білкового крему-суфле. Пиріг миттєво тане в роті, легко розчиняється, залишаючи невелике похрустування розсипчастого тіста. Цей пиріг незабутній!
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- вершкове масло 200 г.
- борошно 200 г.
- розпушувач 1.5 г.
- жовтки 4 шт.
- Начинка
- яблука 1.5 кг.
- цукор 100 г.
- сік лимона 1 ст.л.
- цедра лимона 1 лимона
- білкова частина
- білки 4 шт.
- цукор 170 г.
Кроки
-
Яблука почистити від насіння та шкірки та натерти на великій тертці у ковшик. Додати цукор та сік лимона.
-
Поставити на плиту та випарувати вологу з яблук. Займе від 15-30 хвилин.
-
Повинно вийде ніжне пюре. Наприкінці додати цедру лимона. Перемішати і залишити осторонь.
-
Для тіста вершкове масло перетерти з жовтками яєць. Можна навіть віночком.
-
Ввести борошно з розпушувачем. Акуратно замісити ніжне тісто. Якщо борошна потрібно більше-додайте на око. Розділіть тісто на 2 шматочки. Один трохи більше за інший. Більший шматок беріть у пакет і в холодильник. Менший – у пакет та в морозилку.
-
Для білкової начинки збити білки (від 4 яєць) із цукром у міцну меренгу.
-
Тісто, яке було в холодильнику (більше) розподіліть формою. У мене квадрат 25×25 см. Можна взяти круглу від 21 см до 28 см, просто відрізнятиметься висота шарів.
Якщо форму візьміть круглий роз’ємний, то покладіть на дно пергаментний папір і зафіксуйте кільце. -
Викласти яблучну начинку на тісто.
-
На яблучну начинку викласти білкову меренгу.
-
Натерти зверху шматок тіста із морозилки.
-
Пиріг випікайте при t 180-190 ° C від 30 хвилин до 45. Час Залежить від розміру форми та товщини шарів.
Духовку не відкривати під час випікання. Після закінчення випічки пиріг залишити в духовці з відкритими дверцятами на 30 хвилин.
Небагато дати охолонути і можна нарізати та насолоджуватися!