Смачний, повітряний хліб із додаванням моркви та горіхів. Горіхи можна замінити на гарбузове/соняшникове насіння або насіння льону.
Автор: Галина Артеменко
Інгредієнти
- борошно пшеничне
- борошно цільнозернове 230 г
- морква 200 г
- Кефір 100 г
- вода 80 г
- горіхи волоські 50 г
- рослинна олія 2 ст.л.
- мед 10 г
- сіль 9 г
- дріжджі сухі 5 г ( у мене 8 г свіжих)
Кроки
-
Моркву натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері. Горіхи обсмажити і крупно порубати.
У теплій воді розчинити мед та дріжджі, дати “ожити”. У дріжджовий коктейль влити кефір, додати моркву, сіль та олію. Перемішати. Всипати цільнозернове борошно, перемішати. Поступово підсипаючи борошно пшеничне (у мене пішло 230г), замісити тісто. Наприкінці замісу додати горіхи. Тісто згорнути в шар і прибрати в тепле місце до збільшення в 2 рази приблизно на 1 годину.
Тісто обім’яти, скачати у кулю. Залишити відпочити на 10 хвилин. Потім сформувати батон. Залишити на вистоювання на 40-60 хвилин. Коли хліб підійде, зробити надрізи.
Випікати перші 15 хвилин при температурі 250С із парою. Потім при температурі 200С 20-25 хвилин без пари.