Якщо ви вважаєте, що приготувати гамбургер у домашніх умовах складно, то поспішаю порадувати, це не так!
Рецепт гамбургера типу біг мак всього за 10 хвилин
Інгредієнти
Порції: –+
- Для бургера
- Булочка для бургера 2 шт
- фарш яловичий 250 г
- сіль 1 дрібка
- свіжомелений перець 1 дрібка
- огірок маринований 1 шт
- сир пармезан 1 пластинка
- цибуля червона ¼ шт.
- салат айсберг 20 г
- кетчуп 10 г
- Для соусу
- майонез 3 ст.л.
- огірок маринований 2 шт
- лимонний сік 1 ст.л.
- гірчиця 1 ч.л.
- розсол від огірків 1 ст.л.
- часник сушений 1 дрібка
- цибуля сушена 1 дрібка
Кроки
-
Фарш (яловичий) солимо і перчимо до смаку.
Сформувати тонкі котлети трохи більше за розміри булочки (можна використовувати кулінарне кільце або спеціальний прес для котлет).
Розігріти сковороду. Змазати маслом. Обсмажити котлети з обох боків (приблизно по 3 хвилини).
Викласти котлети на сковороду. На одну з котлет укласти пластину сиру.
Дрібно нарізати червону цибулю.
Салат Айсберг нарізати смужками.
Огірок нарізати кільцями.
Соус:
У майонез додати лимонний сік, розсіл з-під маринованого огірка, гірчицю (додаємо за смаком, ми використовували мінімальну кількість), натираємо 1-2 маринованих огірка на дрібній тертці. За бажанням додати сушений часник і цибулю (по щіпці).
Одну булочку розрізати на 2 частини. Другу булочку бажано вирізати середину, але якщо вона не пишна, але використовуємо нижню частину.
Обсмажити булочку (зрізаною частиною) до золотистого легкого кольору.
Змащуємо соусом частини булочки, які будуть нижньою та середньою.
Викласти на них дрібно нарізану цибулю та салат Айсберг.
На нижню булку викласти котлету із сиром (сиром на салат).
На середню булку викласти котлету.
Сформовану середню частину бургера покласти на нижню.
Частина булочки, яка зверху змаститиме кетчупом по зрізу, укласти на котлету на середній частині.
Гамбурґер готовий!
Смачного!