Весняна галета з ревеню, неймовірно проста і просто неймовірна
Інгредієнти
Порції: –+
- Основа
- борошно пшеничне 250 г
- масло вершкове (холодне) 150 г
- цукор 2 ст.л.
- сіль дрібка
- холодна вода 4 ст.л.
- Начинка
- ревень 300 г
- корінь імбиру 1 см
- цедра апельсина 1 шт
- сік апельсину 2 ст.л.
- цукор 5 ст.л.
Кроки
-
1. Для тіста наріжте холодне масло кубиками і додайте її в борошно разом із цукром і сіллю. Руками замішайте усі інгредієнти до стану крихти. Додайте холодну воду і швидко замісіть однорідне тісто, сформуйте його в кулю. Загорніть у харчову плівку та приберіть у холодильник на півгодини.
-
2. Для начинки очистіть ревінь та наріжте на невеликі шматочки. Викладіть його в миску. Натріть корінь імбиру та цедру апельсина, додайте до ревеню разом із апельсиновим соком. Додайте цукор і перемішайте.
-
3. Вийміть тісто з холодильника. Розкотіть його в пласт діаметром приблизно 27 см. Перекладіть на лист разом з пекарським папером. У середину тіста викладіть начинку, залишаючи краї вільними, близько 5 см. Загорніть краї по колу, притискаючи тісто пальцями. Змастіть краї яйцем і за бажання присипте мигдальними пелюстками.
-
4. Випікайте у духовці при 180С приблизно 45 хвилин. Потім дайте галете охолонути 30 хвилин і подавайте на стіл.
-
Смачного!