Тісто дріжджове для пирогів

Рецепт дріжджового тіста на живих дріжджах з олією з вимішуванням у планетарному міксері

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Готуємо закваску. У склянку наливаємо теплої (не гарячої, а теплої води, щоб не заварити дріжджі), розмішуємо у воді цукор і потім кладемо дріжджі, розмішуємо до отримання однорідної емульсії. Суміш залишаємо хвилин на 10, чекаємо, поки що дріжджі піднімуться пінистою шапочкою над краєм склянки.
    У чашу планетарного міксера розбиваємо яйця і жовток, додаємо молоко, борошно, масло і сіль. Потім виливаємо закваску, що спінилася. Включаємо міксер на повільну швидкість (на двійку з чотирьох положень) і замішуємо еластичне тісто.
    Нагадую, що продукти, зокрема борошно скрізь різне, її може знадобитися трохи більше, або трохи менше. Дивіться по суміші тіста – якщо тісто вийшло рідке, додайте борошна, якщо густе – додайте трохи молока.
    Якщо чаша міксера є глибокою, можна залишити тісто для підйому в ній. Якщо дрібна, треба перекласти тісто в більш високу каструлю, в якій достатньо місця для підйому тіста Каструлю краще помістити в тепле місце.
    Приблизно за годину тісто підніметься. Його потрібно обім’яти, випустивши повітря, для цього змастіть руки олією, щоб тісто не прилипало до рук і помісіть тісто. Обминають тісто двічі.
    Через пару годин можна обробляти тісто на пироги та пиріжки.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: