Загалом, цю настойку ми робимо вже багато років, а навчив свекор. Ягоди/фрукти можна використовувати будь-які, головне, ароматні та з яскраво-вираженим смаком. Можна готувати із чогось одного, а можна перемішувати. Найсмачніша з малиною, чорною смородиною, вишнею, полуницею, терном. Я найчастіше роблю мікси – все залежить від того, що є. На цей раз у мене терн + слива. Важливо, щоб горілка була якісна – не обов’язково дорога, але саме гарної якості. Також можна використовувати розведений з водою харчовий спирт, але мені більше подобається саме з горілкою.
Кроки
-
Все дуже просто. Ягоди миємо і насипаємо в 3-х літрову банку. Чим більше ягід – тим смачніше, і, при цьому, кріпкість трохи менше. Я насипаю по плічка або прямо під шийку. Можна використовувати заморожені ягоди – розморожувати не потрібно. Якщо готуватимете з журавлиною, то її можна трохи придушити товкачем, так як вона більш товстошкіра. Тепер у банку наливаємо горілку до верху, закриваємо кришкою і ставимо в темне місце за кімнатної температури мінімум на 3 тижні.
-
Тепер можна розливати по пляшках та вживати, попередньо охолодивши. Перед розливом обов’язково перемішати, тому що внизу буде настойка з більш насиченим смаком. У мене іноді і по 1,5-2 місяці стоїть, чим довше – тим яскравіший смак. На фото банки, які простояли десь місяць.
Частуйтесь!