Пахлава – східна насолода.

Всім привіт! Пропоную приготувати пахлаву в домашніх умовах. Пахлава – східна насолода, смачна випічка з горіховою начинкою та насиченим медовим смаком. Спробувавши таку випічку ніхто не залишається байдужим!

Кроки
Друк
  • 1. Готуємо тісто: борошно перетираємо з маслом в крихту. Масло краще попередньо заморозити. Додаємо розпушувач і ванільний цукор, добре перемішуємо сухі інгредієнти. Тепер додаємо 3 жовтки і сметану, замішуємо тісто, спочатку лопаткою і м’якою. Тісто накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.
    2. Готуємо начинку: горіхи подрібнюємо в блендері, але не сильно, середнього помелу. До горіхів додаємо цукор і 4 білки, все добре перемішуємо.

    3. Через годину виймаємо тісто з холодильника, присипаємо стіл борошном і розкочуємо з тіста ковбаску, ділимо її на 5 частин. Кожну частину підкочуємо в кульку. на 4 частини. Форму застелимо пекарським папером. У мене кругла форма 32 см в діаметрі.
    4. Надрізаємо пиріг, що вийшов, на ромбики (тільки верхній шар, не дорізаючи до кінця). Зверху акуратно змащуємо жовтком і кладемо на кожен ромбик по половинці волоського горіха.
    5. Відправляємо запікатися в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин.

    6. Розтопимо 50 г вершкового масла і з’єднуємо з медом до однорідного стану. Через 40 -45 хвилин дістаємо лист з духовки, розрізаємо до кінця всі шари і змащуємо пахлаву медово-вершковою сумішшю, що вийшла. Відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.
    Даємо повністю пахлаві охолонути і лише тоді виймаємо її з форми.
    Усім приємного апетиту та відмінного настрою!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: