Рецепт від eFinland. У нас вдома такий салат дуже часто готували, але тільки без огірків та зелені, а з цибулею. У джерелі не зазначено, який лосось потрібно брати (варений, копчений, солоний чи консервований). Я готувала з консервованою горбушею, але думаю, що і зі слабо-солоним, і з копченим буде теж смачно!
Інгредієнти
- лосось 250 г
- огірок солоний (у мене маринований) 3-4 шт
- Рис відварний 180 г
- куряче яйце 3 шт
- свіжа зелень 1 пучок
- майонез 120 г
- сіль за смаком
- свіжомелений перець за смаком
Кроки
-
Для цього рецепту візьміть філе лосося і наріжте його шматочками або тонкими скибочками. Очистіть його від дрібних кісток. Відваріть яйця і порубайте їх дрібними кубиками разом із солоними (у моєму випадку, з маринованими) огірками. Рис відваріть заздалегідь – він має бути розсипчастим. Після цього змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та додайте майонез. Взагалі такий салат змішувати необов’язково, можна просто красиво і акуратно викласти шарами: рис, яйця, огірки, лосось і майонез зверху. Готову страву можете прикрасити гілочками або дрібно посіченою зеленню. Я порізала в салат трохи зеленої цибулі, а прикрасила яйцем (у кількість інгредієнтів воно не входить, варила додатково) та петрушкою. Смачного!