Як приготувати дуже смачний розсипчастий плов з качки в мультиварці? Легко та швидко! М’ясо качки – просто тане в роті. Рис розсипчастий і дуже пряний. Насолода у кожній порції.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для основної страви
- качка 750 г
- рис 450 г
- цибуля біла 2 шт
- морква 2 шт
- часник 1 шт
- барбарис 1 ч.л.
- Зіра (кумін) мелений ⅓ ч.л.
- куркума ⅓ ч.л.
- свіжомелений перець ⅓ ч.л.
- лавровий лист 1 шт
Кроки
-
Насамперед готуємо всі необхідні інгредієнти. Ретельно вимиваємо м’ясо качки (я особисто знімаю шкіру, тому що під нею занадто багато жиру і є своєрідний запах).
-
Змащуємо форму мультиварки олією і викладаємо в неї м’ясо. Включаємо режим “М’ясо” або “Гасіння”.
-
Поки м’ясо готується, моркву нарізаємо брусочками.
-
Цибуля – кубиками
-
Обсмажуємо на олії спочатку цибулю, потім моркву на сковороді до золотистого кольору.
-
Ретельно та довго промиваємо рис. Щоб вода у ньому була прозорою.
-
Змішуємо рис із засмажкою. Додаємо всі спеції: барбарис, зіра, куркума, перець. Ретельно перемішуємо
-
Додаємо воду, 1 цілу голівку вимитий часник і лавровий лист.
-
Включаємо мультиварку на режим “Рис”. Коли закінчиться процес приготування, мультиварку необхідно відключити (не залишати на підігріванні). Тиск має спуститися самостійно.
-
Насолоджуємось смаком!)