Це один із найніжніших салатів із печінки, який я куштувала. Шарові салати завжди популярні на святковому столі, але цей салат дійсно один з найсмачніших, просто смакота, а готується він із найпростіших і найзвичніших продуктів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 500 г
- яйця 3 шт
- сир твердий 200 г
- часник 120 г
- яблука 230 г
- майонез 120 г
- Яблучний оцет 2 ст.л.
- вода 50 мл
- сіль ½ ч.л.
- цукор 1 ч.л.
Кроки
-
Цибулю нарізаємо чверть кільцями, посипаємо сіллю та цукром, заливаємо яблучним оцтом, розбавленим водою. Даємо йому 10 хвилин промаринуватися.
Маринована цибуля – це 1 шар салату. Наносимо сіточку майонезу.
Другий шар – натерта на великій тертці печінка + сіточкою з майонезу.
Третій шар – яблука, очищені від шкірки та натерті на великій тертці + сіточка з майонезу.
Четвертий шар – сир на великій тертці + сіточка з майонезу.
Яйця поділяємо на білки та жовтки.
П’ятий шар – натираємо жовтки, а потім останній шар – натерті на дрібній тертці білки.
Шари не ущільнюємо, вони повинні бути пухкими та повітряними.
Прикрашаємо салат за бажанням і даємо йому настоятися в холодильнику кілька годин.