Бісквітний торт з йогуртовим кремом: ідеальний рецепт бісквіту

Тепер бісквіт готую тільки за цим рецептом, виходить завжди ідеальним.
Це самий зручний рецепт бісквіту, який виходить завжди повітряний і м’який, відмінно піднімається без грама розпушувача.
Із цього бісквіту я приготувала ніжний за смаком торт з абрикосами та йогуртовим кремом.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Крок 1: Підготовка
    Підготуйте форму діаметром 20 см. Застеліть дно та подовжіть бортики пергаментом.
    Розігрійте духовку до 160°С
    Підготуйте всі продукти для бісквіту, заздалегідь відокремте жовтки від білків, один жовток не знадобиться. На терезах зважте цукор і борошно, щоб вага відповідала рецепту. 200г. цукру поділіть по 100г. Оскільки одна частина піде до білків, а інша до жовтків.
  • Крок 2: Готуємо бісквіт
    Білок почніть збивати зі щіпкою солі. Як з’явиться піна, що нагадує пивну, тоді всипте 100 г цукру і збивайте до щільних піків, нарешті додайте лимонний сік і ще трохи збийте.
    Жовтки з цукром збити в пишну побілілу масу.
    Акуратно лопаткою з’єднуємо білки з жовтками і додаємо борошно, поступово та акуратно вимішуючи до однорідності.
    Готове тісто викласти у форму та випікати 45-50 хв. 160, режим верх – низ (в моїй духовці випікається 50 хв.)
    Готовий бісквіт остудити, розпакувати від паперу та загорнути у харчову плівку. Покласти в холодильник та забути про нього на добу. За цей час бісквіт настоїться і з ним приємно працюватиме.
  • Крок 3: Готуємо просочення
    Для просочення змішайте воду та цукор, поставте на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання. Остудіть.
  • Крок 4: Готуємо крем
    Для крему вершки та йогурт повинні бути однієї температури (холодні). Желатин замочити у холодній воді та перемішати. Після того як желатин набухне, розпустити його на водяній бані або імпульсно в мікрохвильовій печі.
    Вершки з цукром збиваємо до піків. Додаємо йогурт та лопаткою перемішуємо до однорідності. Далі цівкою вливаємо желатин і за допомогою вінчика замішуємо крем.
    Далі готовий крем накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. Цим кроком розрізаємо бісквіт на 3 коржі. (можна на 4) і нарізаємо консервовані абрикоси.
  • Крок 5: Збираємо торт
    Крем помістити в мішок кондитерський або міцний целофановий пакет, зрізати куточок. І на середину підкладки або страви викласти трохи крему, закріпити перший корж, далі добре його просочити і зверху відсадити крем, повністю покривши весь корж, а зверху викласти шматочки абрикоса і накрити наступним коржем. Все знову повторити. Верхній корж просочити.
    Зібраний торт загорнути ацетатною плівкою та закріпити кільцем, зверху накрити харчовою плівкою. У такому вигляді нехай торт постоїть 2 години при кімнатній температурі, а потім необхідно прибрати його на ніч у холодильник для стабілізації.
  • Крок 6: Готуємо ганаш та покриваємо торт
    Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі і додати до нього вершкове масло кімнатної температури, перемішати до однорідності, потім збити міксером.
    Торт розпакувати від плівки та кільця, нанести на нього ганаш першим шаром, розрівняти та поставити в холодильник на 10-15 хв.
    Потім нанести ганаш, що залишився, і розрівняти. Знову в холодильник на 10-15 хв.
    Якщо ви розрізали бісквіт на 3 коржі, як у мене, то трохи йогуртового крему має залишитися, і цими залишками можна прикрасити торт.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: