Тепер бісквіт готую тільки за цим рецептом, виходить завжди ідеальним.
Це самий зручний рецепт бісквіту, який виходить завжди повітряний і м’який, відмінно піднімається без грама розпушувача.
Із цього бісквіту я приготувала ніжний за смаком торт з абрикосами та йогуртовим кремом.
Інгредієнти
- бісквіт:
- цукор 200 г
- яєчний білок 6 шт
- жовток яєчний 5 шт
- Борошно 150 г
- лимонний сік 1 ч.л.
- Просочення для бісквіту:
- вода 200 мл
- цукор 100 г
- Крем для бісквіту:
- вершки жирні 450 г
- йогурт 250 г
- цукор 100 г
- желатин 10 г
- вода 30 мл
- Начинка:
- Консервовані абрикоси (можна будь-які інші фрукти чи ягоди) 1 шт
- Покриття:
- шоколад білий 300 г
- масло вершкове 82,5% 150 г
Кроки
-
Крок 1: Підготовка
Підготуйте форму діаметром 20 см. Застеліть дно та подовжіть бортики пергаментом.
Розігрійте духовку до 160°С
Підготуйте всі продукти для бісквіту, заздалегідь відокремте жовтки від білків, один жовток не знадобиться. На терезах зважте цукор і борошно, щоб вага відповідала рецепту. 200г. цукру поділіть по 100г. Оскільки одна частина піде до білків, а інша до жовтків. -
Крок 2: Готуємо бісквіт
Білок почніть збивати зі щіпкою солі. Як з’явиться піна, що нагадує пивну, тоді всипте 100 г цукру і збивайте до щільних піків, нарешті додайте лимонний сік і ще трохи збийте.
Жовтки з цукром збити в пишну побілілу масу.
Акуратно лопаткою з’єднуємо білки з жовтками і додаємо борошно, поступово та акуратно вимішуючи до однорідності.
Готове тісто викласти у форму та випікати 45-50 хв. 160, режим верх – низ (в моїй духовці випікається 50 хв.)
Готовий бісквіт остудити, розпакувати від паперу та загорнути у харчову плівку. Покласти в холодильник та забути про нього на добу. За цей час бісквіт настоїться і з ним приємно працюватиме. -
Крок 3: Готуємо просочення
Для просочення змішайте воду та цукор, поставте на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання. Остудіть. -
Крок 4: Готуємо крем
Для крему вершки та йогурт повинні бути однієї температури (холодні). Желатин замочити у холодній воді та перемішати. Після того як желатин набухне, розпустити його на водяній бані або імпульсно в мікрохвильовій печі.
Вершки з цукром збиваємо до піків. Додаємо йогурт та лопаткою перемішуємо до однорідності. Далі цівкою вливаємо желатин і за допомогою вінчика замішуємо крем.
Далі готовий крем накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. Цим кроком розрізаємо бісквіт на 3 коржі. (можна на 4) і нарізаємо консервовані абрикоси. -
Крок 5: Збираємо торт
Крем помістити в мішок кондитерський або міцний целофановий пакет, зрізати куточок. І на середину підкладки або страви викласти трохи крему, закріпити перший корж, далі добре його просочити і зверху відсадити крем, повністю покривши весь корж, а зверху викласти шматочки абрикоса і накрити наступним коржем. Все знову повторити. Верхній корж просочити.
Зібраний торт загорнути ацетатною плівкою та закріпити кільцем, зверху накрити харчовою плівкою. У такому вигляді нехай торт постоїть 2 години при кімнатній температурі, а потім необхідно прибрати його на ніч у холодильник для стабілізації. -
Крок 6: Готуємо ганаш та покриваємо торт
Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі і додати до нього вершкове масло кімнатної температури, перемішати до однорідності, потім збити міксером.
Торт розпакувати від плівки та кільця, нанести на нього ганаш першим шаром, розрівняти та поставити в холодильник на 10-15 хв.
Потім нанести ганаш, що залишився, і розрівняти. Знову в холодильник на 10-15 хв.
Якщо ви розрізали бісквіт на 3 коржі, як у мене, то трохи йогуртового крему має залишитися, і цими залишками можна прикрасити торт.