Пропоную приготувати ситний та смачний салат із шинкою та чорносливом, який порадує ваших гостей за святковим столом. Готується він досить просто із найдоступніших продуктів.
Інгредієнти
Порції: –+
- для салату
- печериці 300 г
- шинка 200 г
- куряче яйце 3 шт
- сметана 3 ст.л.
- майонез 3 ст.л.
- сир напівтвердий 150 г
- чорнослив 100 г
- помідор 2 шт
- олія для смаження 1 ст.л.
Кроки
-
Печериці нарізати.
Сковороду змастити олією.
Обсмажити печериці на сковороді до золотистого кольору.
Яйця відварити. Очистити. Відокремити білок від жовтка. Натерти білок та жовток на дрібній тертці.
Зробити надріз хрестом на помідорі. Помідор залити окропом та залишити на 1 хвилину. Зняти з помідора шкірку. Нарізати кубиком помідор.
Шинку нарізати кубиком.
Сир натерти на дрібну тертку.
Чорнослив нарізати соломкою.
Змішати сметану та майонез.
Зібрати салат (шари можна міняти місцями). Кожен шар змастити сметанно-майонезним соусом.
Першим шаром укласти гриби. Змастити соусом.
Другим шаром шинка. Змастити соусом.
Далі шар із помідорів. Також змастити соусом.
Наступний шар із яєчного білка. Поверх білка укласти чорнослив і змастити соусом.
Шар сиру. Змастити соусом.
Останній шар із яєчного жовтка.
Забрати на 30 хв. у холодильник для стабілізації.
Листковий салат з шинкою, чорносливом і печерицями готовий!
Смачного!