Швидкі в приготуванні повітряні пампушки на кефірі з яблуком, відмінна ідея для сніданку або перекусу на роботу.
Інгредієнти
Порції: –+
- для начинки:
- яблуко 3 шт
- цукор 50 г
- мелена кориця ¼ ч.л.
- Для тіста:
- кефір 100 мл
- Борошно 170 г
- сода ¼ ч.л.
- сіль ¼ ч.л.
- вершкове масло 20 г
Кроки
-
Приготування пампушок почнемо з приготування яблучної начинки. Для цього яблука поріжемо дрібним кубиком (можна потерти на великій тертці), з’єднаємо з цукром і корицею і добре перемішаємо – готова начинка. Тепер відставимо її ненадовго та займемося приготуванням тіста. Кефір кімнатної температури змішаємо із содою і залишимо на 5 хвилин. Введемо просіяне борошно і сіль і замісимо тісто, що злегка липне до рук. Робочу поверхню підпилемо борошном і викладемо на неї тісто, розділимо тісто на 3 рівні частини. Кожну частину розкачаємо качалкою не дуже тонко, викладемо по центру яблучну начинку і защиплемо краї. Розкотимо пампушка качалкою не дуже тонко із защепленого боку. На сковороді розтопимо невеликий шматочок вершкового масла, викладемо пампушка швом вниз і обсмажуємо на вогні нижче середнього з кожного боку по 5 хвилин. Гарячі пампушки зверху змажемо вершковим маслом і подамо до столу. Повітряні яблучні пампушки на кефірі готові! Смачного!