Просто смачні, ніжні та ароматні бананові кекси – мафіни! А витікаюча шоколадна начинка – це просто захоплення смаку та уяви! Смачніше цих мафінів я бувайте що не куштувала! Бананові маффіни готуються дуже швидко і просто, зате вся сім’я під враженням, і тепер просять готувати їх щодня!
Інгредієнти
- банани (дуже стиглі) 2 шт (209 г чиста вага)
- яйце 1 шт
- рослинна олія 80 мл
- цукор 100 г
- молоко 60 мл
- ванільний екстракт/цукор 1 ч.л.
- Борошно 185 г
- розпушувач 1 ч.л.
- сода харчова ⅓ ч.л.
- вершкове масло (для змащування форм)
- Для шоколадної начинки
- шоколад (чорний) 90 г
- вершки (від 33%) 110 мл
Кроки
-
Додати до бананового пюре:
Цукор
Яйце
Рослинна олія
Ванільний екстракт або ванільний цукор
Молоко -
Перемішати інгредієнти до однорідності.
-
Змішати борошно з розпушувачем та содою.
-
Просіяти в тісто борошно.
-
І добре перемішати до однорідності. Тісто для маффінів готове.
-
Форми для маффінів змастити м'яким вершковим маслом.
Розкласти тісто за формами. -
Випікати мафіни при температурі 180 º C близько 20-22 хвилини, до золотистого кольору.
-
Приготувати шоколадну начинку.
Шоколад посікти ножем і скласти в миску.
У ковші нагріти вершки, не доводячи до кипіння.
Додати гарячі вершки, в 2-3 прийоми в рубаний шоколад. -
І перемішати до однорідності.
-
У мафінах зробити отвори за допомогою спеціальної виїмки або зворотним боком ложки з широким держаком.
-
Можна трохи почекати, бувайте шоколад загусне.
Наповнити маффіни шоколадною начинкою. -
Ось такі наші бананові маффіни в розрізі.
-
Приємного Вам апетиту і нехай Ваші БАНАНОВІ МАФІНИ будуть найсмачнішими та шоколаднішими!
Ваша ОЛЕСЯ