М’ясні чіпси чи джерки в домашніх умовах

Джерки – мега смачні м’ясні чіпси, які легко можна приготувати на своїй кухні без спеціальної сушильної шафи, а в звичайній домашній духовці.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Куряче філе, філе свинини та яловичини миємо, прибираємо жир та жилки, обсушуємо. Нарізаємо м’ясо.
    У курячому філе відрізаємо мале філе і розрізаємо його навпіл. Великий шматок філе спочатку нарізаємо на пластини, потім ще раз навпіл, виходять тонкі стрипси. Перекладаємо їх у будь-яку ємність.
  • Свинину нарізаємо пластинами і так само залишаємо убік.
  • Щільний шматок яловичини нарізаємо тонкими пластинами. Другий шматок довгими стрипсами. Підготовлене м’ясо перекладаємо на ємність.
  • Смак Джерк залежить від спецій. Для цього у трьох різних ємностях змішуємо інгредієнти для кожного виду м’яса.
    У готовий маринад опускаємо м’ясо, добре перемішуємо, щоб м’ясо повністю просочилося маринадом.
    Залишаємо маринуватися добу в холодильнику.
  • Після закінчення 24 годин можна висушувати м’ясо. Для цього м’ясні стрипси нанизуємо на шпажки.
  • Лист застилаємо пергаментом, зверху кладемо решітку і розставляємо м’ясо на шпажках, нарізані м’ясо пластинами кладемо зверху на решітку.
  • Висушуємо з відкритими дверцятами духовки при температурі 60°С на режимі обдування приблизно 6 годин. Для піного те, що треба!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: