Джерки – мега смачні м’ясні чіпси, які легко можна приготувати на своїй кухні без спеціальної сушильної шафи, а в звичайній домашній духовці.
Інгредієнти
- для джерок з курки
- філе куряче 500 г
Кроки
-
Куряче філе, філе свинини та яловичини миємо, прибираємо жир та жилки, обсушуємо. Нарізаємо м’ясо.
У курячому філе відрізаємо мале філе і розрізаємо його навпіл. Великий шматок філе спочатку нарізаємо на пластини, потім ще раз навпіл, виходять тонкі стрипси. Перекладаємо їх у будь-яку ємність. -
Свинину нарізаємо пластинами і так само залишаємо убік.
-
Щільний шматок яловичини нарізаємо тонкими пластинами. Другий шматок довгими стрипсами. Підготовлене м’ясо перекладаємо на ємність.
-
Смак Джерк залежить від спецій. Для цього у трьох різних ємностях змішуємо інгредієнти для кожного виду м’яса.
У готовий маринад опускаємо м’ясо, добре перемішуємо, щоб м’ясо повністю просочилося маринадом.
Залишаємо маринуватися добу в холодильнику. -
Після закінчення 24 годин можна висушувати м’ясо. Для цього м’ясні стрипси нанизуємо на шпажки.
-
Лист застилаємо пергаментом, зверху кладемо решітку і розставляємо м’ясо на шпажках, нарізані м’ясо пластинами кладемо зверху на решітку.
-
Висушуємо з відкритими дверцятами духовки при температурі 60°С на режимі обдування приблизно 6 годин. Для піного те, що треба!
Смачного!