У США 24 серпня вважається днем вафель. Саме 24 серпня 1869 року Корнеліус Свартхаут, житель штату Нью-Йорк, запатентував свій винахід — першу сковорідку для випікання вафель. Цього дня по всій Америці жителі країни їдять вафлі у кафе, кондитерських та кав’ярнях або печуть їх вдома. Американські вафлі відрізняються від інших достатні великою кількістю розпушувача. Від себе ще додала ванільний цукор – в оригіналі його немає.
Інгредієнти
- борошно пшеничне 175 г
- молоко 225 мл
- куряче яйце 2 шт
- вершкове масло 85 г
- цукор 2-4 ст.л.
- сіль ½ ч.л.
- розпушувач тіста 2 ч.л.
- ванільний цукор за смаком
Кроки
-
1. Відокремте білки від жовтків.
2. Розтопіть вершкове масло.
3. Просійте борошно в миску разом з розпушувачем та сіллю. Потім змішайте з цукром та ванільним цукром.
4. В іншій мисці збийте яєчні жовтки з молоком та вершковим маслом, потім введіть цю суміш у сухі інгредієнти та добре перемішайте.
5. Збийте яєчні білки до густої піни і перемішайте із жовтково-молочною сумішшю. Тісто для вафель має бути однорідним та густим.
6. Розігрійте вафельницю (у мене мультипекар) до робочої температури. Змастіть панелі олією, якщо це необхідно. Налийте тісто у вафельницю – залежно від розміру кількість тіста може відрізнятися (у мене по 2 столові ложки на кожне відділення – мені подобаються нерівні краї у вафель). Важливо, щоб тісто добре примикало як до нижньої, так і до верхньої частини вафельниці, але не випливало з неї, тому відрегулюйте кількість тіста у відповідність до своєї вафельниці. Якщо тіста буде замало, то є ризик, що вафлі підрум’яняться лише з одного боку.
7. Випікаємо вафлі по кілька хвилин (залежно від потужності Вашого агрегату) до золотаво-коричневого кольору.
8. Готові вафлі злегка остудити на решітці і подаємо, наприклад, зі згущеним молоком.
Смачного!