Рецепт цього тіста дуже простий та доступний. Чудово переносить заморожування, не буде жорстким і збереже соковитість м'яса. З таким тістом пельмені виходять як слід! На радість рідним та гостям!
Інгредієнти
Порції: –+
Кроки
-
1. Додаємо в просіяне борошно, сіль 1 або 0, 5 ч. л. та цукор за бажанням, а також 1 ч. л. куркуми для кольору.
2. Вода знадобиться холодна, краще використовувати фільтровану. Наливаємо 350 мл води на окрему ємність. Відправляємо у воду 1 яйце та 2 ст. ложки рослинної олії і перемішуємо доки всі інгредієнти не змішаються. Чи не збиваємо, а саме легенько перемішуємо.
3. Робимо в борошні невелике поглиблення і виливаємо воду з яйцем і олією. Тобто ту суміш, яка в нас вийшла. -
4. Акуратно замішуємо тісто. Спочатку виделкою чи ложкою, потім руками. Місити довго не потрібно, близько 3-4х хвилин цілком достатньо, тісто виходить дуже ніжне та приємне на дотик. Якщо воно вийшло занадто вологим, можна додати крапельку борошна, але зовсім небагато.
5. Коли тісто перестає прилипати до рук, накриваємо рушником на 15-20 хвилин. За цей час добре набухне клейковина і тісто стане дуже податливим, з такого тіста дуже легко ліпити пельмені.
6. Після закінчення часу можна трохи пом'яти тісто без додавання борошна і приступити до ліплення пельменів. Воно буде дуже еластичним як пластилін і також буде легко розкочуватися.
Бажаю всім смачних соковитих пельменів!